Hrvatska
Što nas očekuje 'pod Tornjem'? Motivirani Božić, optimistični Uljarević i samopouzdani Vuković

Što nas očekuje 'pod Tornjem'? Motivirani Božić, optimistični Uljarević i samopouzdani Vuković

Autor: Paulo Sarić

Uljarević očekuje 'napaljene' Zadrane koji žele ponoviti izdanje iz Beograda.

Veliki derbi hrvatske košarke između Cibone i Zadra uvijek privlači veću pozornost javnosti nego bi to uvjetovali trenutni rezultati dviju momčadi, a tako je u ovaj put. Abaligaškim pobjedama osokoljene momčadi danas će 'pod Tornjem' tražiti nastavak dobrog niza i nove pobjede u domaćem prvenstvu.

Cibonu pred večerašnji dvoboj muče ozljede nekolicine igrača, a jedna od njih je i ona mladog Karla Uljarevića koji je zbog problema sa skočnim zglobom zadobivenog na treningu u petak morao propustiti gostovanje u Ljubljani s kojeg se njegova momčad vratila u slavljeničkom raspoloženju.

- Dolazi nam Zadar pod vodstvom Ante Nazora, našeg starog trenera. U Beogradu su odigrali veliku utakmicu i pobijedili Partizana i mislim da će doći jako 'napaljeni' i da će dati sve od sebe da nas pobijede. Trebat ćemo im odgovoriti i pripremiti se što je moguće bolje kako bismo pobijedili. Dat ćemo sve od sebe da to i učinimo – izjavio je u najavi utakmice mladi razigravač Cibone koji je optimističan po pitanju nastupa protiv Zadra - iskrenuo sam zglob, ali mislim da ću, ako bude sve u redu, moći pomoći ekipi.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Za razliku od današnjeg domaćina, Zadrani nemaju zdravstvenih problema te u kompletnom sastavu dolaze u Zagreb. Pritom će im jedna od najvećih uzdanica biti najbolji igrač dosadašnjeg dijela ABA lige Luka Božić koji je svoju dobru formu još jednom potvrdio u petak u Beogradu.

- U utakmici protiv Partizana pokazali smo pravu momčadsku igru i to nam je pokazatelj u kojem smjeru moramo ići u susretima koje slijede. Cibona je neugodan suparnik koji ima dobru i ujednačenu ekipu na svim pozicijama. Naši dvoboji uvijek imaju posebnu draž pa će tako biti i ovog puta. Nadam se da ćemo nastaviti u pobjedničkom ritmu i još jednom razveseliti naše navijače – kazao je ponajbolji igrač zadarske momčadi.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Njegov pogled na utakmicu dijeli i najbolji skakač dalmatinske momčadi u HT Premijer ligi Domagoj Vuković.

- Očekuje nas još jedno teško gostovanje u nizu. Pred nama je vrlo važna utakmica u kojoj moramo pokazati maksimalnu energiju. Cibona je zahtjevan i težak protivnik koji već u ovoj fazi sezone ima iskustva u tvrdim egal utakmicama. Nama je pobjeda kod Partizana puno značila za podizanje samopouzdanja i nadam se da ćemo nastaviti u pozitivnom ritmu – rekao je visoki Riječanin.

Utakmica se igra u večeras u dvorani „Dražen Petrović“ s počekom u 20 sati.