Hrvatska
Velić ne zna kako će mu izgledati momčad, Nazor najavljuje ponavljanje beogradskog recepta

Velić ne zna kako će mu izgledati momčad, Nazor najavljuje ponavljanje beogradskog recepta

Autor: Paulo Sarić

Četvrto kolo HT Premijer lige zatvara derbi Cibone i Zadra.

Već dugo vremena hrvatski abaligaši Cibona i Zadar nisu u tako dobrom raspoloženju ulazili u međusobni susret domaćeg prvenstva. Vrijedne pobjede na gostovanjima u glavnim gradovima Slovenije i Srbije podigle su raspoloženje u oba tabora pred sutrašnju utakmicu koja, kao i uvijek, ima posebnu draž za obje ekipe.

- Sigurno nas čega izuzetno težak dvoboj, s obzirom na sve okolnosti. Nakon susreta u Ljubljani imamo vrlo kratak period za odmor, pogotovo što smo u problemima što se tiče zdravlja igrača. Prvo ćemo morati vidjeti tko će uopće konkurirati za utakmicu – rekao je u najavi sutrašnjeg ogleda trener Cibone Ivan Velić.

FOTO: KK Cibona - Željko Bakšaj, Domagoj Vranar i Goran Laušić

'Cibosi' su u subotu nakon produžetka svladali KK Petrol Olimpija i došli do trećeg uzastopnog slavlja u Ljubljani. Pobjeda je tim vrjednija znajući da su Zagrepčani do nje došli desetkovani ozljedama, bez pomoći kapetana Marina Rozića i mladog Karla Uljarevića.

- Ispred nas je pakleni tjedan, četiri utakmice u osam dana i bit će izuzetno teško to izdržati. Mogu obećati da će igrači, kao i do sada, dati svoj maksimum i da će se boriti do zadnje sekunde. S obzirom na sve probleme koje imamo vidjet ćemo kako ćemo izgledati, međutim nastavit ćemo u smjeru borbe i želje za pobjedom. Nadam se da ćemo doći do još jednog bitnog trijumfa – dodao je Velić.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Jednako kao i njihovi sutrašnji domaćini, i Zadrani u dobrom raspoloženju ulaze u hrvatski derbi. Iako je još početkom tjedna situacija na Višnjiku bila daleko od ugodne, pobjeda protiv Partizana u Beogradu dala je novu nadu dalmatinskoj momčadi kojoj je pri povratku u Zadar priređen i doček od strane navijača. No, vremena za preveliko uživanje u napravljenom nema, jer je već u ponedjeljak na rasporedu novi izazov.

- Cibona je u izuzetnoj formi, u jednom pozitivnom nizu. Igrat ćemo protiv suparnika koji je šuterski opasan sa svih pozicija i moramo pripremiti utakmicu kao da je zadnja, nastojati nametnuti svoj ritam kao u Beogradu i vjerovati u pobjedu – rekao je u najavi dvoboja trener KK Zadar Ante Nazor koji je prošle sezone sjedio na klupi svog sutrašnjeg protivnika.

Utakmica se igra u dvorani „Dražen Petrović“ s početkom u 20 sati.