Hrvatska
Stojko Vranković o otkazima, kultu reprezentacije, Kukoču, Rađi...

Stojko Vranković o otkazima, kultu reprezentacije, Kukoču, Rađi...

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković provodi radno ljeto u reprezentativnoj bazi u Svetom Martinu na Muri.

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković provodi radno ljeto u reprezentativnoj bazi u Svetom Martinu na Muri. Za tportal.hr osvrnuo se na atmosferu te na igrače koji su otkazali nastup na Eurobasketu                        

Želio je nekoliko riječi 53-godišnji Vranković reći i o igračima koji su otkazali zbog nastupa u Ljetnoj NBA ligi:

'Svaki igrač sam donosi svoju odluku, ali ako je razlog neodazivanja nastup u Ljetnoj NBA ligi, onda to ne mogu shvatiti iz više razloga. Na reprezentativnim pripremama igrači imaju savršene uvjete i datum odigravanja Eurobasketa je puno kasnije u odnosu na Ljetnu NBA ligu. Uostalom, primjer Dragana Bendera, koji će se nakon Ljetne NBA lige priključiti reprezentaciji, govori o tome da je sve pitanje odluke', kazao je veliku istinu naš legendarni Drniški Orao za tportal.hr.

Poslao je poruku i onima koji su otkazali ili još uvijek još nisi donijeli odluku. 

'Moram reći da sam kao igrač sve to prošao u životu i nije mi jasno kada neki igrač otkaže nastup, a recimo nije ozlijeđen ili nema nekih drugih problema. Što se spomenutih otkaza tiče, svi se možemo upitati jesu li oni realni ili ne? Nitko od nas u HKS-u ne voli kada se dogode otkazi igrača, ali što je, tu je.'

Prokomentirao je i situaciju oko Marija Hezonje koji je najavio da neće doći na pripreme, ali ga je usprkos tome izbornik Aleksandar Petrović odlučio čekati do samo njemu poznatog datuma:

'To je Acina stvar i tu se ne miješamo. Ovdje na pripremama Dino, Toni i ja pokušavamo savjetima, pa i ponekim pokaznim treningom, kojih će ovih dana sigurno biti, prenijeti svoje igračko iskustvo na sve igrače. Želimo stvoriti obiteljsku atmosferu jer smatramo da je svlačionica ta od koje se kreće. Svi igrači koji su prošlo ljeto radili s nama itekako su svjesni toga', završio je Vranković.