Hrvatska
Stotka Zadrana, pljesak Škrljevčanima i nova odlična utakmica Lovre Mazalina

Stotka Zadrana, pljesak Škrljevčanima i nova odlična utakmica Lovre Mazalina

Autor: KK Zadar

Zadar i Škrljevo odradili nadoknadu zaostale utakmice

Košarkaši Zadra večeras su u zaostaloj utakmici 15. kola FAVBET Premijer lige pobijedili retposljednju momčad natjecanja Depolink Škrljevo rezultatom 103:84 (29:29, 20:12, 25:23, 29:20). Ovom pobjedom Zadar je kolo prije kraja drugog kruga natjecanja osigurao prvo mjesto i prednost domaćeg terena protiv Splita u trećem krugu, budući da bi čak i porazom kod Dubrave u 22. kolu ostali na vrhu zbog boljeg međusobnog omjera.

STATISTIKA

U prvoj četvrtini gledali smo NBA utakmicu, u duhu All Star utakmice, a to znači bez igranja obrane i na jednoj i na drugoj strani. Rezultat je bio veliki broj postignutih poena, ali i nemoć Zadra da stekne bilo kakvu prednost u njoj. Inspirativnu igru Mazalina i Klarice u  napadu „pokvarili“ su Škrljevčani, koji su uporno pratili Zadar i solo akcijom Gulina na završetku ove dionice došli do rezultata 29:29.

Nadoknadu odgođene utakmice košarkaši Zadra doživjeli su kao odrađivanje obveze, ali rano se vidjelo da se na taj način nikoga ne može pobijediti. Jusup je posegnuo na klupu za Mekićem, koji je „friško“ stigao u Zadar nakon odrađivanja reprezentativne obveze, ostatak momčadi zaigrao je čvršće u obrani i rezultat je lagano krenuo uzlaznom putanjom. Serijom 10:0 Zadar je stigao do vodstva 42:32. Mladi Bart uzvratio je tricom, kasnije i zakucavanjem, zaradivši i pljesak domaćih navijača. Poluvrijeme je završilo rezultatom 49:41, kojim su i jedni i drugi mogli biti zadovoljni.

Izvrsno otvaranje treće četvrtine i serija 10:2 uveli su Zadar u mirnije vode. Poenima iz tranzicije i spuštanjem lopte pod koš održavali su i povećavali prednost, a gosti su samo povremeno uspijevali povezati uspješne akcije u napadu. U 32. minuti polaganjem Ćošića Depolink Škrljevo posljednji je put došao na 10 poena razlike, a novu zadarsku seriju više nisu mogli ispratiti svojim poenima.

Najbolji pojedinac susreta bio je Lovro Mazalin s 23 postignuta poena i 11 skokova. Patrik Jambrović dobro je iskoristio ulazak iz drugog plana i prikupio 16 poena uz 6 asistencija. Za Depolink Škrljevo vrlo dobru utakmicu odigrao je kapetan Nikola Stanojević (24p, 9 sk, 5 as).

Danijel Jusup, trener Zadra: Najvažnije je da smo pobijedili i da se nitko nije ozlijedio. Primili smo 29 poena u prvoj četvrtini, to mi se nikako nije svidjelo, kad tako krene utakmica ode u smjeru kojeg ne želimo. Napadački smo imali rješenja, ali obrana nas je sekirala, iako su oni pogađali iz teških pozicija. Škrljevo se pokazalo agilno, dobro, dopustili smo im 12 napadačkih skokova, ali sve skupa sam zadovoljan. Moramo se jedan dan odmoriti i sa svježinom ući u utakmicu protiv Splita.




Patrik Jambrović, igrač Zadra: Malo sporije smo otvorili utakmicu, ali kako smo podizali agresivnost i prednost se povećavala, U drugom poluvremenu, kad smo otišli na 15 smo malo stali. Škrljevo se približilo na deset poena, no na kraju smo ipak uspjeli mirno prelomit utakmicu i privesti ju kraju.

Edi Dželalija, trener Depolink Škrljeva: Čestitam Zadru na osvajanju Kupa. Ponosni smo što smo igrali protiv prvaka Hrvatske, po meni naše najbolje ekipe, nosili se dugo dobro, da su stožerni igrači Zadra igrali dugo. Drago mi je da publika prepoznaje naše napore i da nas je toplo pozdravila. Mi smo u početku razvoja, napravili smo igračke rošade, trkački smo se dobro nosili s jednom moćnom abaligaškom momčadi. Znamo što nas čeka i gdje možemo tražiti bodove do kraja. Nadam se da ćemo uz ovakvu igru izbjeći pretposljednje mjesto i razigravanje za opstanak.

Nikola Stanojević, igrač Škrljeva: Znali smo da igramo protiv jedne od najboljih momčadi u ligi, došli smo spremni i bez Traviona pokazali da možemo igrati sa svima, pogotovo u prvom poluvremenu dok smo imali snage. Oni su jača momčad i u nastavku su prelomili meč. Mi se okrećemo Dubrovniku i vjerujemo da ih uz ovakvu igru možemo pobijediti. Pokazali smo da mjesto na kojem se nalazimo nije realno i da ćemo se dizati do kraja sezone.

Standings provided by Sofascore



Foto: KK Zvonko Kucelin/KK Zadar