Hrvatska
Sudar 'zelenih' na Arena Sportu

Sudar 'zelenih' na Arena Sportu

Sonik Puntamika - Adria Oil Škrljevo

Košarkaši Sonik Puntamike večeras u posljednjem susretu 24. kola HT Premijer lige dočekuju Škrljevo. Pobjeda protiv Zaboka na otvaranju trećeg kruga hrvatskog prvenstva podsjetila je na izdanja s kraja 2020. godine kada su Puntamičani s pravom smatrani za najugodnije iznenađenje sezone te će igrači Hrvoja Vlašića učiniti sve da na tom tragu nastave i dođu do nova dva boda. S druge strane će stajati raspoloženo Škrljevo koji se preporodilo dolaskom Frana Pilepića i upisalo pet pobjeda u posljednjih pet susreta.

– Očekuje nas jako teška utakmica protiv vrlo kvalitetne momčadi. Fizički su dominantni i dobro izbalansirani te ćemo od prve minute trebati krenuti s maksimalnom energijom. Centra Robertsona uvijek apostrofiram kao glavnu figuru, no tu su i Gunjina i Barnjak koji im je pokretač, ali i organizator i realizator. Posebnu pozornost treba obratiti na Pilepića koji je igrač visokog šuterskog ranga, no ne smijemo zanemariti ni ostatak momčadi poput Vrgoča ili Jelenkovića – kazao trener Hrvoje Vlašić.

Sonik je slavio u prethodna dva ligaška dvoboja protiv Škrljeva te će večeras tražiti i treću ovosezonsku pobjedu za stopostotan učinak protiv momaka s Kvarnera u HT Premijer ligi.

– Suparnika maksimalno respektiram, ali i mi imamo svoje adute, što smo i pokazati u dosadašnjem dijelu sezone. Nakon dugo vremena smo trenirali u punom sastavu i vjerujem da ćemo spremni dočekati večerašnji susret – rekao je Vlašić.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s počekom u 20 sati, uz izravan prijenos na Arenasportu i HRT Radio Zadru.