Europa i Svijet
Sunsi se odrekli opcije za četvrtu godinu ugovora s Benderom

Sunsi se odrekli opcije za četvrtu godinu ugovora s Benderom

Autor: Teo Cilar

Isto je napravio Orlando prošle sezone s Hezonjom.

Sudbina Dragana Bendera u Phoenix Sunsima je poznata. Momčad iz Arizone prema svemu sudeći će se odreći opcije za četvrtu godinu ugovora s našim košarkašem, a to znači da je gotovo sigurno da ga u Sunsima više nećemo gledati. Sunsi si tako oslobađaju 5,8 milijuna dolara pod Salar Capom iduće sezone. 

Slična situacija je bila prošle sezone s Hezonjom koji je imao sreće jer je nekoliko igrača Magica bilo ozljeđeno pa je dobio veliku minutažu koju je iskoristio i odigrao jako dobro tako da mu na kraju sezone nije bio problem pronaći novi klub. Bender je ipak u drugačijoj situaciji. Prošle je sezone dobio puno prilika i minuta da se dokaže, ali budimo iskreni, nije ih iskoristio. Bio je na prosjeku od 6,5 poena i 3,7 skokova za 25 minuta na terenu. Ove je sezone ispao iz rotacije, minute dobiva na kapaljku i poprilično je jasno da trener Igor Kokoškov ne računa na njega. 

- Naravno da bi volio da su prihvatili opciju za četvrtu godinu, ali neću dopustiti da me ovo zaustavi u ostvarenju mojih ciljeva. Tek mi je 20 i nastaviti ću raditi da uspijem u ovoj ligi bilo to u Phoenixu ili negdje drugdje, rekao je Bender za ESPN.

Teško da možemo očekivati isti scenarij kao u slučaju Marija Hezonje prošle sezone, a u tom slučaju, pitanje je koja će NBA ekipa htjeti Bendera u svojim redovima. U prilog mu idu godine, star je tek 20 godina i ima puno prostora za napredak, ali napredovati će jedino ako bude igrao. 

Možda je povratak u Europu gdje bi igrao Euroligu puno bolja opcija nego ostanak u NBA, za njegovo dobro. Nitko nije postao igrač sjedeći na klupi.