Hrvatska
Regija
Svaki dan mi je kao tjedan

Svaki dan mi je kao tjedan

Trener Zdovc ističe tranzicijsku obranu i skok kao najveće probleme.

Nakon vrijedne pobjede u srijedu protiv francuskog Levalloisa kojom je osigurala treće mjesto u skupi A 7DAYS Eurocupa, Cedevita se vraća regionalnim obvezama. U subotu ju u 17 sati u sklopu 14. kola Jadranske lige očekuje težak obračun u Aleksandrovcu. Hrvatski se prvak nakon 13 utakmica nalazi na trećem mjestu na tablici, samo pobjedu iza vodećih Budućnosti i Crvene zvezde. Vitamini u utakmicu ulaze bez ozlijeđenih Marka Arapovića i Ivana Ramljaka, no pozitivna je vijesti da bi se u sastav trebali vratiti Demetris Nichols i Roko Leni Ukić koji su propustili europski dvoboj sredinom tjedna.

- Trebali bi se vratiti. Roko je bolje, iako još nije trenirao, a Nichols je već bio na treningu – kazao je trener Jurij Zdovc dan uoči puta u Bosnu i Hercegovinu.

Igokea je jedna od tri momčadi koja je ove sezone pobijedila Cedevitu u Jadranskoj ligi. Uz Cibonu i Budućnosti. Bilo je to u trećem kolu kada je momčad Dragana Bajića slavila u Domu sportova rezultatom 79-84 i nanijela praktički jedini pravi kiks Zdovčevoj momčadi.

- Utakmica protiv Igokee nam je jako bitna ako hoćemo ostati u borbi za vrh, ali i da im se revanširamo za poraz kod kuće. No, neće nam biti lako. Znamo da nam oni ne leže. Igraju na svom terenu, no mi se spremamo i napravit ćemo sve da pobijedimo. Zna se gdje su naši problemi. Imamo poteškoća u tranzicijskoj obrani i skoku, tako da moramo biti pravi. Ako igramo s potrebnom energijom, kao što smo već dosta puta pokazali, možemo dobiti svakoga – rekao je slovenski stručnjak u najavi susreta.

Obje su momčadi pretrpjele velike promjene u odnosu na zagrebački dvoboj. Kod Igokee više nema američkog dvojca Dorell Wright i Desmond Washington, a i hrvatska je momčad ponešto promijenila kadar. U međuvremenu su pristigla dvojica visokih igrača – Chris Johnson i Damir Markota.

- Definitivno ide nabolje. Svaki dan mi je doslovno kao tjedan. Kroz svaki trening naučim toliko novoga, od akcija, upoznavanja suigrača, kluba… Hvala Bogu, u dobrom smo ritmu. Pobjeđuje se manje-više sve što se treba. Atmosfera je dobra, pozitivna, i trebamo raditi da bude još i bolja – izjavio je nekadašnji hrvatski reprezentativac za službene stranice kluba, te dodao – Cedevita i Zvezda su definitivno dvije najbolje momčadi u ovoj ligi. Protivnici nemaju pritiska protiv takvih ekipa što je Igokea i pokazala u prvom dvoboju protiv nas. Uđu u susret bez tereta, zabiju 10-12 trica i dobiju utakmicu. Trebamo pristupiti kao da igramo protiv momčadi iz Eurokupa ili Eurolige.

Cedevita je povezala pet uzastopnih pobjeda u Jadranskoj ligi, a mogu li doći i do šeste, saznat ćemo u subotu oko 19 sati.