Europa i Svijet
Hrvatska
Sve što je lijepo, kratko traje - Marko Tomas u Gaziantepu!

Sve što je lijepo, kratko traje - Marko Tomas u Gaziantepu!

Autor: Saša Ćirić

Bivši hrvatski reprezentativac se nije dugo zadržao u Zaboku.

Marko Tomas je napustio redove Zaboka, te se priključio turskom superligašu Gaziantepu.

Nakon što je u prva dva kola HT Premijer lige podsjetio na svoje najbolje dane, Tomas je očekivano privukao pažnju mnogih internacionalnih klubova. U Turskoj je poznat široj košarkaškoj javnosti, s obzirom da je već nastupao za istanbulski  Fenerbahce (2010-2012) i TED Ankara Kolejliler u sezoni 2015/16. 

Podsjetimo se na početak ove sezone, Tomas je pod palicom svog brata Ivana sa Zabokom prvo gostovao u Sinju, gdje su izgubili od Alkara u šokantnoj završnici. Tomas je u tom susretu postigao 25 poena, uz 6 skokova i 5 asistencija. U drugom kolu su Žuti lavovi na svom parketu dočekali Zadar, što se na kraju pokazalo ljepoticom dosadašnjeg dijela prvenstva. Nakon zaostatka od 24 poena, Tomas je povukao svoju momčad do nevjerojatne pobjede nad favoriziranim protivnikom. U taj uspjeh ugradio je 33 poena i 7 skokova.

Premda su u Gaziantepu zadovoljni otvaranjem sezone (2-0, pobjede nad Darussafakom i Banvitom), odlučili su dodatno pojačati momčad. Zanimljivo, u turskom klubu će mu glavna konkurencija na krilnoj poziciji biti - Shaq O'Neal! Ne, nismo poludjeli. Radi se o čovjeku rođenom 1990. godine, a puno ime mu je Shaquielle O'Neal McKissic. Igrač zanimljiva imena i prezimena je od prošle godine naturalizirani Azerbejdžanac.

Tomas je potpisao ugovor na dva mjeseca, a ukoliko u tom razdoblju zadovolji poslodavce, suradnja će se produžiti na dodatnih pet. Želimo mu puno sreće, ali ponajprije zdravlja!