Rezultati

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo: Hrvatska-Rumjunjska petak, 23. veljače - 18 sati Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo: Hrvatska-Nizozemska ponedjeljak, 26. veljače - 20 sati

Europa i Svijet
Hrvatska
Šved i sedam ruskih reprezentativaca nakon Eurobasketa dolaze u Zadar

Šved i sedam ruskih reprezentativaca nakon Eurobasketa dolaze u Zadar

Autor: Branko Tabak Photo: fiba.basketball

Šved će u Zadru dirigirati igrom ruskog doprvaka Himkija.

Još jedan Eurobasket završio je neslavno za Hrvatsku. Raspala se Hrvatska na prvoj utakmici u kojoj se igrala na sve ili ništa.

S druge strane bili su rastrčani i razigrani Rusi. Predvodio ih je zaigrani Aleksei Šved. I to s kakvom lakoćom. Sjajni Šved krajem mjeseca stiže u Zadar. Jedan je od osam ruskih reprezentativaca koji će od 21. do 24. rujna nastupiti na Zadar Basketball Tournamentu.

Shved i Andrey Zubkov branit će boje ruskog doprvaka Himkija.

Preostalih šest reprezentativaca dolaze na Višnjik u dresu najboljeg kluba Eurolige u ovom stoljeću moskovskog CSKA. To su: Vitaliy Fridzon, Semen Antonov, Andrey Vorontsevic, Dmitrii Kulagin, Mikhail Kulagin i Nikita Kurbanov.


Dodamo li kako će u dresu CSKA zaigrati i dojučerašnji NBA-ovac, jedan od ključnih igrača španjolske reprezentacije Sergio Rodriguez, jasno je kako mega momčad s kojom u Zadar stiže Fenerbahçe Dogus nije jedini razlog zbog kojeg će ta četiri dana hrvatski grad košarke, makar na kratko, biti glavno europsko košarkaško središte.