Time-out
Tako se to radi: Ribola Kaštela započela seriju predavanja o prehrani sportaša

Tako se to radi: Ribola Kaštela započela seriju predavanja o prehrani sportaša

Autor: KK RIbola Kaštela KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Bravo!

U četvrtak je u prostoriji na katu dvorane 'Sokolana' u Kaštel Sućurcu održano uvodno od više dogovorenih predavanja na temu prehrane sportaša. 

Prvom takvom okupljanju u organizaciji KK Ribola Kaštela, rado su se odazvali članovi juniorsko-kadetske selekcije Ribole Kaštela i njihovi roditelji, te klupski treneri. Veliki pljesak nakon nešto više od sat vremena druženja sa Sarom Kostović, studenticom prehrambenog inženjerstva i budućom nutricionisticom te autoricom knjige o prehrani sportaša ''Food & Focus'', najbolji je pokazatelj koliko su prisutni bili zadovoljni viđenim. 

Moglo se sinoć čuti niz korisnih informacija i savjeta, ali i stručnih odgovora na brojna pitanja koja su igrači i roditelji postavljali za vrijeme i nakon ovog korisnog druženja. 

''Veliki 'Bravo' moram uputiti Košarkaškom klubu Ribola Kaštela zbog prepoznavanja važnosti i utjecaja pravilne prehrane na cjelokupnu kvalitetu sportskog života te što su, sukladno tome, odlučili usmjeriti klub i u tom smjeru. Zahvaljujem klubu na pozivu i ukazanom povjerenju i veselim se biti dijelom timskog unaprjeđenja svih selekcija'' - poručila je nakon predavanja Sara Kostović. 

Inače, teme predavanja bile su: Zakonitosti pravilne prehrane (općenito) - Postoji li "zdrava" i "nezdrava" hrana? ; Suplementacija i hidracija ; Prehrana i sport (nutrijenti, BMI, energetski deficit/suficit, tajne modernih dijeta, "prazne" kalorije.) ; Prehrambene navike mladih sportaša ; Zašto je važno jesti kvalitetno? (povećanje mišićne mase, balans težine i aktivnosti ; Pre/post workout meal (primjer obroka) Sljedeće gostovanje nove suradnice KK Ribola Kaštela očekuje se tijekom veljače, a biti će posvećeno još mlađem naraštaju, igračima iz selekcija mlađih kadeta i dječaka. Model predavanja i prijenosa osnovnih informacija o prehrani sportaša, na sljedećem će okupljanju biti nešto drukčiji i znatno pristupačniji najmlađim uzrasnim kategorijama.