Europa i Svijet
VIDEO: Talijani utišali Tel Aviv

VIDEO: Talijani utišali Tel Aviv

Autor: Branko Tabak

Dva iznenađenja bila su dovoljna za prvi dan Eurobasketa 2017.

Pobjeda Gruzije nad Litvom i Finske nad Francuskom najavile su Europsko prvenstvo u kojemu će papirnati favoriti imati velikih problema ne bi li na parketu opravdali svoje uloge.

Talijani nisu dopustili da ih Izraelci u Tel Avivu dovedu do situacije u kojoj bi prokockali unaprijed upisane bodove.

Imala je Italija u već u 13. minuti +10 (25-15). Do kraja prvog poluvremena Izraelci su se približili na 36-32. Luigi Datome je povukao Azzure u nastavku utakmice pa je na ulasku u posljednju četvrtinu opet bilo deset poena viška za Talijane 51-41. Sve nade domaćina u eventualni preokret na početku posljednje četvrtine uništio je tricom Hackett. Prednost Italije kretala se između 10 i 15 razlike. U 35. minuti Izraelci su postali svjesni da je poraz neizbježan. Popucale su sve niti u njihovoj igri što je rezultiralo visokim porazom 69-48.



Marco Belinelli je za Talijane ubacio 18 poena, Luigi Datome 16 uz 7 skokova, Ariel Filly 12, a Nicolo Melli 9 poena uz 10 skokova. Kod Izraelaca prednjačio je Omri Casspi s 18 poena i 9 skokova.



U skupini B Italija, Njemačka i Gruzija imaju po dva boda. U 2. kolu 2. rujna Izrael se sastaje s Litvom, Italija s Ukrajinom, a Gruzija s Njemačkom.