Hrvatska
Teško izborena pobjeda Cedevite Junior u Osijeku

Teško izborena pobjeda Cedevite Junior u Osijeku

Autor: Cedevita junior/Vrijednosnice Osijek Photo: KK Cedevita junior

Domaćini su imali +11

U 15. kolu HT Premijer lige Cedevita Junior u gostima je svladala Vrijednosnice Osijek 79:71. Bila je ovo teško izborena pobjeda momčadi Damira Mulaomerovića. Domaćini su u prvoj četvrtini u više navrata imali po 11 poena prednosti i na poluvremenu su vodili 42:38, ali su Zagrepčani po povratku iz svlačionice ipak preuzeli kontrolu i treću četvrtinu dobili su 26:11. Do kraja utakmice Osjećani su se držali u igri, no Cedevita Junior nije dozvolila preokret.

U dresu Cedevite Junior Emir Šabić (2sk i 5as) i Goran Filipović (2sk i 3as) ubacili su po 15 poena, a Josip Batinić (6sk i 2as) je zabio 11.

Domaćine su predvodili Đorđe Topolović (18p i 8sk) te Anyiarbany Makoi (11p, 7sk i 10as).

Kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Prije svega smo bili bolji u drugom poluvremenu. Vidio se mali umor Osijeka, no mislim da smo mi bili prerelaksirani i ne smije nam se to događati. Možemo biti zadovoljni samo pristupom. U drugom poluvremenu je bilo dosta gluposti. Nama će poslije odlaska nekih igrača i ozljeda koje smo imali, bez Bunde večeras, svaka utakmica biti teška, to svi moramo znati. Međutim, uvijek se netko pokaže. Ponovno su Serdarušić i Kučić imali odličnu utakmicu, Pero Ogrizović isto, Goran Filipović je u drugom poluvremenu pokazao pravi leadership, tako da možemo biti zadovoljni s pobjedom. To je za nas izuzetno važna pobjeda, zadnja u ovoj godini. Nadam se da ćemo i u novu godinu krenuti s pobjedom i to je to."

Josip Batinić, igrač Cedevite Junior: "Očekivali smo ovakvu utakmicu. Mi neki igrači izlazimo iz ozljeda, a neki se momci vraćaju iz korone. Bila je teška utakmica. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i zasluženo smo slavili. Znali smo da neće biti lako. Vrijednosnice Osijek igraju ABA 2 ligu i dobra su ekipa."

Marko Mandić, trener Osijeka: "Ovo nam je peta utakmica u osam dana, protiv Cedevite smo za pripremu imali jedan trening, dok je Cedevita imala osam dana to se jednostavno pokazalo i na terenu. Nama je nedostajalo malo svježine u drugom poluvremenu, smirenost u realizaciji. Cedevita je sa iskustvom Filipovića kojeg smo u prvom poluvremenu uspjeli neutralizirati, nije zabio niti jedan poen, na kraju je zabio 15 poena. Čestitam svojim dečkima, borili su se, trudili su se, pokazali su volju i želju, međutim danas je Cedevita kvalitetnije odigrala drugo poluvrijeme i zasluženo pobijedila"

Marin Jurić, igrač Osijeka: "Držali smo dobar ritam utakmice, imali smo više lomljenja u utakmici ali nažalost nismo stigli. Čestitam na pobjedi Cedeviti-"


Standings provided by SofaScore LiveScore