Hrvatska
Težak poraz Cibone pred domaćom publikom protiv Dubaija

Težak poraz Cibone pred domaćom publikom protiv Dubaija

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Izjave Krasića i Golemca

U sklopu 6. kola AdmiralBet ABA Lige, Cibona je ugostila novu ekipu u regionalnoj ligi, BC Dubai, koja je ostvarila pobjedu rezultatom 74:102.

Dubai je snažnim ulaskom u utakmicu već u ranim minutama nametnuo svoj ritam, koji su zadržali kroz cijeli susret. Cibona je izgledala rezervirano i teško je dolazila do poena. Gosti su se posebno istaknuli šuterskom preciznošću, završivši prvo poluvrijeme s 68% šuta za dva i 58% za tri poena. S druge strane, Cibona je imala poteškoća sa šutom, a uz nekoliko pogrešaka i malo nesreće, na poluvremenu je zaostajala 36:58.

U drugom poluvremenu nije došlo do značajnih promjena; Dubai je zadržao prednost, dok je Cibona pokušavala smanjiti zaostatak, ali bez uspjeha. U zadnjoj četvrtini primjetan je bio pad energije kod domaće ekipe, a utakmica je privedena kraju bez većih napetosti.

Bariša Krasić, trener KK Cibona: "Čestitke Dubaiju na zasluženoj pobjedi i atraktivnoj košarci. Jasno je da mi još nismo na nivou fizičke igre koju su oni prezentirali. Ovo je naša četvrta utakmica u osam dana, i iscrpljenost, kako fizička tako i mentalna, učinila je svoje. Naša izvedba nije bila na potrebnoj razini da se suprotstavimo ovako kvalitetnom protivniku. Pred nama je još puno rada, posebno u organizaciji igre i individualnoj odgovornosti u obrani. Naš cilj je prevladati ove nedostatke i uložiti sve potrebne napore kako bi podigli kvalitetu igre."

Jurica Golemac, trener BC Dubai: "Čestitam svojim igračima na profesionalnom pristupu. Cibona je, zbog izostanka Rogića i Bundovića, u ovoj utakmici bila u izmijenjenom sastavu. Nedostaje im još i Radovčić, stoga vjerujem da će Cibona u budućnosti izgledati bolje. Mi smo postigli ono što smo planirali – odigrali ozbiljnu utakmicu i razigrali se. Sada ćemo analizirati aspekte u kojima možemo napredovati i nastaviti dalje."

Standings provided by Sofascore