Europa i Svijet
Thomas Heurtel je novi igrač Barçe

Thomas Heurtel je novi igrač Barçe

Autor: Paulo Sarić

28-godišnji Francuz napustio je Perasa i prešao kod Ante Tomića.

Iskusni francuski razigravač Thomas Heurtel novi je igrač Barcelone s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor, prenose službene stranice španjolskog kluba.

Već godinama jedan od najkreativnijih europskih razigravača karijeru je započeo u Pau-Orthezu, da bi nakon njegova ispadanja iz francuske prve lige potpisao za ASVEL. Ipak u momčadi Tonyja Parkera se nije zadržao te je sezonu odradio na posudbi u Strasbourgu. U inozemstvo se zaputio 2010. godine kada je prešao u redove Alicantea. Vrlo dobre partije u ACB ligi nisu prošle nezamijećeno kod većih klubova pa je nakon samo jedne sezone potpisao za euroligaša Baskoniju u kojoj se kroz tri i pol godine iz rezerve prometnuo u jednog od ključnih igrača baskijskog sastava. Prije dvije i pol sezone je preselio u turski Anadolu Efes gdje ga je od 2016. trenirao naš Velimir Perasović.




Heurtel je ove godine bio statistički najbolji igrač turskoga kluba s 12.4 koševa i 6.1 asistencijom u prosjeku. Njegova napadačka igra je posebno došla do izražaja u sezoni 2015/16 kada je predvodio Euroligu u asistencijama, dok je u veljači ove godine zahvaljujući izvrsnoj formi bio proglašen za igrača mjeseca najjačeg europskog klupskog natjecanja.

Katalonski je klub ovim potezom osigurao veliko napadačko pojačanje koje će bez sumnje pomoći i visokom Dubrovčaninu da pruži još bolje partije u redovima europskog velikana.