Time-out
Tko je mladi Zadranin na čelu Cibone: Ljubav prema košarci krenula je iz rodnog grada...

Tko je mladi Zadranin na čelu Cibone: Ljubav prema košarci krenula je iz rodnog grada...

Autor: Tportal tportal

Započeo sam u zadarskoj školi košarke Leonardo Bajlo...

Cibona je uvijek u svojim redovima imale Zadrane. Od igrača, preko struke do glasnogovornice i direktora. Posljednji u nizu je mladi Mauro Lukić, novi v.d. direktora

Novi vršitelj dužnosti direktora, koji je došao na mjesto upražnjeno nakon odluke o povlačenju s te funkcije Domagoja Čavlovića, je mladi 28-godišnji Mauro Lukić.

Lukić je rođen u Zadru gdje je pohađao Gimnaziju Jurja Barakovića. Nakon srednje škole upisuje Pravni fakultet u Zagrebu koji završava u redovnom roku. Po stjecanju titule magistra prava na istom fakultetu upisuje i poslijediplomski studij međunarodnog javnog i privatnog prava.

Tijekom studija Mauru Lukiću je dodijeljena dekanova nagrada zbog iznimnog javnog djelovanja. Osim navedenoga, pohađao je i niz edukacija na temu upravljanja i financija.

Ovo mu nije prva suradnja s Cibonom, naime Lukić je bio vanjski suradnik kluba, a jedan od značajnijih projekata na kojima je radio bila je implementacija GDPR-a u klupske pravne okvire.

Karijeru je započeo radom u pravnom odjelu Deloittea, a nastavio u Agenciji za mobilnost i programe EU u kojoj je obavljao poslove pravnog savjetnika. Nakon stjecanja navedenog iskustva odlučuje se na karijeru u poduzetništvu te postaje suosnivač i direktor trgovačkog društva Armatus Prudentia d.o.o. koje se bavi savjetovanjem u poslovanju. Osim društva Armatus Prudentia d.o.o., suosnivač je i start upa Creo Lab Group d.o.o. koje se bavi proizvodnjom ekoloških proizvoda.

Ljubav prema košarci krenula je iz rodnog Zadra.

'Započeo sam u zadarskoj školi košarke Leonardo Bajlo, nastavio kroz mlađe uzraste Zadra i tadašnjeg Borika, danas Sonik Puntamika, igrao A2 ligu za Voštarnicu. S košarkom sam ostao u kontaktu i u za vrijeme studija kroz studentske sekcije gdje je 'palo' i nekoliko medalja. Košarka je uvijek tu negdje, volim pogledati dobru utakmicu i kada god sam u prilici odem na utakmicu bilo to u Osijeku, Zadru ili Zagrebu', izjavio je za tportal Lukić.

U predstojećim tjednima, kaže, osobno će se predstaviti javnosti.