Europa i Svijet
Hrvatska
Tko, s kim, kada...?

Tko, s kim, kada...?

Autor: Branko Tabak

Raspored i satnica drugog dana Eurobasketa.

Danas na Eurobasketu započinje natjecanje u skupinama C i D, hrvatskim navijačima svakako zanimljivijim od utakmica skupina A i B. Skupina C je skupina u kojoj igra Hrvatska, a skupina D ona s kojom se "hrvatska skupina" križa u nokaut fazi natjecanja.

Već u 13.15 sati u Istanbulu će na parket Belgija i Velika Britanija, reprezentacije koje su na papiru najslabije kvalitete u povoj skupini, ali koje će svakako odlučivati o tome tko će i s koje pozicije osminu finala iz skupine D.

U 14 sati sastaju se Mađarska i Hrvatska. Utakmica je ovo u kojoj su Hrvati apsolutni favoriti, što treba pokazati i na terenu.

Oslabljena, ali uvijek jaka, Srbija će se u skupni D od 16 sati sastati s Latvijom, reprezentacijom koja bi mogla biti ugodno iznenađenje ovog prvenstva.


Slijede dvije utakmice skupine C. Branitelji naslova prvaka Europe i favoriti za prvo mjesto u supini, ali i za novo zlato, Španjolci u 16.45 idu na neugodne Crnogorce, a domaćini skupine C Rumunji će u paklenoj atmosferi tražiti put do pobjede protiv Čeha od 19.30 sati.

Posljednja utakmica dana započinje u 20 sati kada će se u Istanbulu sastati domaćin skupine D Turska i Rusija.

Sve utakmice možete pratiti na Sport klubu, a susret Hrvatska-Mađarska i na Drugom programu HTV-a.