Hrvatska
Tomas ludom tricom izborio produžetak u kojem je Šibenka izborila pobjedu

Tomas ludom tricom izborio produžetak u kojem je Šibenka izborila pobjedu

Nakon Alkara od Zaboka bolja i Šibenka.

Šibenka je nakon velike bitke u Zaboku upisala svoju treću pobjedu. Slavila je 83:74, i to u produžetku, a ovaj trijumf trebao bi momčad Mira Jurića napuniti samopouzadnjem za nastavak prvenstva.

Domaćin je bolje ušao u utakmicu i već u prvoj četvrtini imao dvoznamenkastu prednost (18:7). U šibenskim redovima u toj dionici posebno se promašajima istaknuo Primorac. U drugu četvrtinu ušlo se rezultatom 25:18, da bi nakon četiri minute igre Jurićev sastav izjednačio (27:27). 

 Ipak, Zabok na poluvrijeme odlazi s 38:34 vodstvom, iako su Šibenčani imali čak 12 skokova više (15-27). U nastavku su žuti ponovno otišli na solidnu prednost (48:40), da bi se u zadnjih deset minuta ušlo rezultatom 58:56. U toj zadnjoj četvrtini Šibenka je stalno bila tu, puhala za vratom domaćinu, ali nikako nije uspjevala preuzeti vodstvo. 

A onda, dvije minute prije kraja ukazao se Nakić, koji je do tada ubacio svega četiri koša. Toni je kod rezultata 65:64 prvo ubacio tricu, a onda i dvicu za +4 Šibenke. I kada su svi već upisali pobjedu gostima, Tomas je, ludom tricom, sa zvukom sirene, odveo utakmicu u produžetak (72:72). U tih dodatnih pet minuta narančasti su bili bolji i na koncu upisali važnu pobjedu. 

Vladović je sa 18 poena (6 asistencija) bio najefikasniji u šibenskom sastavu, Vuko je upisao double-double (16p, 13s), Nakić je na koncu susret završio sa 15 poena i 7 skokova.

Rezultati by SofaScore