Regija
VIDEO: Tomas sa zvukom sirene za pobjedu u Ljubljani

VIDEO: Tomas sa zvukom sirene za pobjedu u Ljubljani

Autor: Teo Cilar

Marko Tomas teškim šutem u posljednjoj sekundi utakmice srušio je Petrol Olimpiju u Ljubljani.

Košarkaši Cibone preokrenuli su sedam koševa zaostatka iz treće četvrtine i na kraju sa zvukom sirene ukrali pobjedu u Ljubljani protiv Petrol Olimpije rezultatom 78:80.

Petrol Olimpija-Cibona 78:80 (20:20, 15:18, 29:19, 14:23)

Kompletna statistika utakmice

Nakon što je Petrol Olimpija povela 76:75 košem Talor Battlea na 1:04 do kraja na drugoj strani uzvraća igrač utakmice Luka Žorić košem u reketu pod prekršajem. Dodatno bacanje je pogodio za vodstvo Cibone 76:78. Battle na drugoj strani na 30 sekundi do kraja poravnava na 78:78, a Cibona je krenula u posljednji napad. Karlo Uljarević je promašio šut na 10 sekundi do kraja, ali junak utakmice Marko Tomas skače u napadu i s vrha reketa pogađa težak šut za veliko slavlje Cibosa i šestu pobjedu u ABA ligi.



Što se samog početka utakmice tiče, domaćini su krenuli puno bolje i na krilima Jana Špana poveli s 9:2. Nešto kasnije, na četiri i pola minute do kraja četvrtine poslije nove trice Špana, Olimpija vodi 14:6. Luka Žorić, Ivan Novačić i Marin Rozić vraćaju Cibonu serijom 9:2 na 16:15. Prva četvrtina završila je na kraju rezultatom 20:20. 

Cibona je bila puno bolja u drugoj četvrtini kada je nakon dvice i dodatnog bacanja Tomasa došla do vodstva 26:34 na 3:50 do kraja poluvremena. Olimpija se tada probudila i smanjila prednost na minus tri do kraja prvog dijela. 

Treća četvrtina bila je najlošiji period igre Cibone koji ih na svu sreću nije koštao. Olimpija je taj period dobila s deset poena razlike i otišla na plus sedam uoči posljednje četvrtine. Tu razliku imali su sve do sedam minuta do kraja utakmice kada Cibona prvo stiže razliku, a onda na kraju slavi u gore opisanoj završnici. 

Žorić je bio prvo ime susreta s 15 poena čak 16 skokova i 4 asistencije dok je junak utakmice Tomas ubacio 17. Valja spomenuti i Uljarevića koji je ubacio 12, ali je upisao i 6 izgubljenih lopti. Kod Olimpije Špan 17 poena.