Time-out
Tony Parker: 'Zadar će uvijek ostati u mojem srcu'

Tony Parker: 'Zadar će uvijek ostati u mojem srcu'

Autor: Dražen Brajdić - Večernji list Photo: Twitter - Basket infos

To su bili dani ljubavi...

Povodom umirovljenja najboljeg francuskog igrača svih vremena Tonija Parkera, Dražen Brajdić je u Večernjem listu naprvio zanimljiv osvrt nanjegovu karijeru uz neizbježno prijsećanja na Zadar odakle je 2000. započeo njegov košarkaški uzlet. 

- Poput Nowitzkog i Paua Gasola, i Parker je bio vrlo staložen košarkaški superstar, sjajna osobnost. Kada smo ga za vrijeme Eurobasketa 2015. zaustavili u miks-zoni, obratio nam se sa “How are you, my friend”. 

Dakako, nismo mi nikakvi prijatelji, vjerojatno nam je zapamtio samo lice iz nekih drugih prilika, ali je takav čovjek da drugome voli dati na značaju. U tim povremenim razgovorima, najčešće na NBA All-Star Weekendima, Parker je uvijek sa zadovoljstvom iznosio svoja sjećanja na svoju prvu medalju osvojenu u Zadru 2000. godine. 

U tijesnoj finalnoj pobjedi, izborenoj u produžetku nad Hrvatskom (65:64), za koju su tada igrali Marko Popović (17 koševa) i Zoran Planinić (23 koša), Tony Parker bio je najbolji strijelac svoje momčadi (17 koševa). 


- Kako se ne bih sjećao svoje prve medalje, tim više što je osvojena u tako lijepom gradu. Bio je to i moj prvi MVP trofej pa mi je i jedan od najdražih. Ta sjećanja su nevjerojatna, zauvijek u mojem srcu. Marka Popovića znam od 16. godine. Kada igrate tako dugo jedan protiv drugoga, postanete prijatelji. 

Ta sjećanja potaknula su ga deset godina kasnije da dio odmora provede na Jadranu, zajedno sa svojom tadašnjom suprugom, američkom glumicom Evom Longorijom. O tome je prije šest godina ovako govorio: 

- Znajući koliko mi je bilo dobro u Zadru te 2000., nisam odbio ideju da dio odmora provedem na vašem moru. Doista je bilo dobro i poziva na još.

Pročitajte više na:   https://www.vecernji.hr/sport/zadar-ce-uvijek-ostati-u-mojem-srcu-sjecanja-su-nevjerojatna-1325415 - www.vecernji.hr