Hrvatska
Regija
Trener Zadra Ivan Perinčić nakon novog teškog poraza traži hitan sastanak: Ovo je zabrinjavajuće!

Trener Zadra Ivan Perinčić nakon novog teškog poraza traži hitan sastanak: Ovo je zabrinjavajuće!

Autor: Branko Tabak Photo: SC Derby

ABA liga: Novak u ligi posramio Zadrane.

U drugom nastupu nove sezone ABA lige košarkaši Zadra su nastavili po starom. Izgubili su utakmicu i već sada nagovijestili veliku borbu za ostanak u regionalnom natjecanju. Novi klub u ligi Studentski centar nadigrao je Zadrane 94-78. Nakon uvodnih deset minuta Zadar je vodio 20-17, no u ostatku utakmice Zadrani su nestali, a parketom je  dominirala domaća momčad.

Do poluvremena je Studentski centar okrenuo rezultat u svoje vodstvo (43-41), dok se do kraja treće četvrtine razlika popela na +10 čime su polako okopnjele šanse Zadrana.

Najbolji igrač u domaćem sastavu bio je Fletcher Magee s 20 poena i pet skokova, dok je Vinales dodao 18 uz 11 asistencija. Veliki talenti hrvatske košarke koji su se odlučili karijeru graditi u Podgorici braća Tomislav i Zvonimir Ivišić te Boris Tišma nisu ili su minimalno participirali u pobjedi svoga kluba. Zvonimir nije ulazio u igru, Tomislav je igrao nešto više od osam minuta i postigao dva poena uz tri skokova dok je Tišma za 13 minuta postigao tri poena uz četiri skoka.

Zadarski mladi igrači Filip Paponja, Duje Brala i Tomislav Buljan nisu dobili ni sekundu povjerenja trenera Ivana Perinčića. Najefikasniji u njegovoj momčadi bili su Justin Carter (19 poena, sedam skokova i tri dodavanja), Martina Junakovića (17 poena), Uroš Luković (15 poena, pet skokova) i Antonio Jordano koji je zabio 12 poena uz šut za tri poena 4-5.

U 3. kolu na rasporedu je hrvatski derbi, Zadar će biti domaćin Ciboni. Prije toga Zadrane očekuje susret HT Premijer lige protiv Cedevite Junior koja je u prvenstvo ušla s dvije pobjede, a već u prvom kolu slavila je protiv hrvatskih doprvaka, momčadi Splita. Pod dirigentskom palicom trenera Damira Mulaomerovića dolaze u zadarske Jazine s velikim ambicijama.

Sezona je tek krenula, a Zadar već pred sobom ima utakmicu 'koja se ne smije izgubiti' i nimalo bezopasnog protivnika za koje će zaigrati dojučerašnji igrač Zadra Jure Planinić i ponajbolji hrvatski centar Filip Bundović. U 'gradu košarke' zvona za uzbunu su u pripravnosti. Svjestan je toga i trener Perinčić koji je nakon utakmice izjavio:

'Ako misliš pobijediti u gostima ne smiješ primiti 94 poena. Stvarno nemam ništa pametno reći nakon ovakve utakmice. SC Derby je imao vrhunski šuterski dan, ali to je tako kad dopustiš protivniku da se razigra. Pristup nekih igrača opet nije bio dobar i pod hitno moramo napraviti sastanak i vidjeti kako dalje, jer ovo je već zabrinjavajuće. Katastrofa je da neki igrači prvenstveno gledaju sebe i svoju statistiku. To se hitno mora promijeniti. To da netko ne daje sto posto me užasno boli. Igrači ne shvaćaju kolika je odgovornost nositi dres kluba s takvom tradicijom. Ako ga želimo vratiti tamo gdje je bio, ovo nije put, već loš primjer kako se igra i bori za ovaj klub'.