Hrvatska
Treneri najavljuju završnicu juniorskog PH: Naslov brani Zadar

Treneri najavljuju završnicu juniorskog PH: Naslov brani Zadar

Autor: Krešimir Galić Photo: Andrej Jančijev (KK Zadar)

Raspored natjecanja

U subotu i nedjelju u Trnskom se održava završni turnir PH za juniore. Naslov brani Zadar koji će konkurenciju imati u tri zagrebačka kluba. Uz Cibonu i Cedevitu Junior koji su već tradicionalno na završnici svoje mjesto pod suncem tražit će i Medveščak koji je na ovakav rezultat u mlađim kategorijama čekao gotovo 30 godina. U polufinalnim susretima u subotu će igrati Cibona – Medveščak (18.00) i Zadar – Cedevita Junior (20.00).

”Samim dolaskom na završnicu napravili smo veliki klupski rezultat. S obzirom da imamo nekoliko izvrsnih pojedinaca želimo dati sve od sebe i probati isprovocirati i iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže u ove dvije utakmice. Nadam se da će igrati dobra i zanimljiva košarka na svim utakmicama”..kaže trener Medveščaka Hrvoje Franić.

”Cibona uvijek ima velika očekivanja bez obzira na talentiranost i kvalitetu pojedine generacije. Respektiramo sve suparnike počevši od Medveščaka s kojim igramo u polufinalu. Znamo da nisu bili kompletni u utakmicama koje smo međusobno igrali i vrlo ozbiljno smo se pripremili za prvu utakmicu. Na završnici uvijek svi imaju svoje šanse, a moja momčad i ja dolazimo u Trnsko da osvojimo naslov bez obzira s kim igrali. Igrali smo dobro i trenirali u posljednje vrijeme i iako nas mnogi ne vide na tronu mi smo spremni ih demantirati”..kazao je trener Cibone Boris Džidić.

Subota, 28.05.2022. godine

18,00 CIBONA – MEDVEŠČAK (polufinale)
20,00 ZADAR – CEDEVITA JUNIOR (polufinale)

Nedjelja, 29.05.2022.godine

14.30 UTAKMICA ZA 3.MJESTO (juniori)
16,30 UTAKMICA ZA 1.MJESTO (juniori)
18,30 – PODJELA ODLIČJA

”Veselimo se završnici i turniru kojeg smo čekali cijelu sezonu. Aktualni smo prvaci Hrvatske i došli smo u Zagreb obraniti naslov. Čeka nas kvalitetna Cedevita Junior u polufinalu i bez obzira što imamo pet kadeta u sastavu nismo bez ambicija. Imamo iskustvo igranja Prve lige i vjerujem da će i to biti jedan zalog za kvalitetan nastup na završnici”..kaže Marko Selin, trener Zadra.

”Možemo biti zadovoljni kako smo igrali ovu sezonu jer smo se plasirali na završnicu, a veliki dio naših juniora je participirao u ulasku Mladosti u Prvu ligu. Ovo je sada trebalo biti finale finala ali nažalost ostali smo bez Andrije Jelavića i Jakova Jacovića koji se ozlijedio. Čeka nas Zadar u polufinalu i znamo njihove kvalitete s prvoligaškim iskustvom. Dat ćemo sve od sebe da se na najbolji mogući način se prezentiramo u Trnskom”…kaže Anđelko Matov, trener Cedevite Junior.