Europa i Svijet
Hrvatska
Trinchieri pojasnio zašto ga obuzimaju emocije u Krešinoj dvorani

Trinchieri pojasnio zašto ga obuzimaju emocije u Krešinoj dvorani

Autor: Basketball.hr

"Ćosić je bio košarkaški velikan, kao igrač i kao trener"

Nakon dva produžetka, Brose Bamberg je nadigrao aktualnog prvaka Eurolige Fenerbahce Dogus drugog dana Zadar Basketball Tournamenta 2017. 

Trener njemačke momčadi Andrea Trinchieri nakon utakmice je poručio:

- Tri produžetka u dvije utakmice, evo obećajem da u nedjelju nećemo igrati produžetak, ha, ha. Bila je ovo jako zanimljiva utakmica, s nekim stvarima mogu biti zadovoljan, ali na nekim dijelovima igre još moramo puno raditi. Svakako da je pobjeda protiv Fenerbahčea dobra za samopouzdanje momčadi, ali ipak je ovo pripremna utakmica i ne treba se previše zanositi. Sutra ćemo odraditi jedan dobar trening i očekujem da se u nedjelju zadarskoj publici predstavimo u još boljem izdanju. 

Pojasnio je zašto je boravak u dvorani Krešimira Ćosića za njega vrlo emotivan. 

- On je bio košarkaški velikan, kao igrač i kao trener. Ćosić je prije 30 godina uvodio neke trenerske inovacije koje se sada redovno koriste. On je uistinu bio pravi košarkaški vizionar i drago mi je da sam u Zadru.

Trener Fenerbahce Dogus Željko Obradović ocijenio je utakmicu kao "rezultatski zanimljivu". 

- O tome svjedoče i dva odigrana produžetka. Nama još uvijek nedostaju čak petorica važnih igrača iz rostera, tako da nismo u mogućnosti prezentirati sve što možemo. Cilj mi je na ovom turniru dati podjednaku minutažu svim igračima, da znam na čemu smo. Uvijek mi je užitak doći na Zadar Basketball Tournament, ovdje smo već četvrtu godinu zaredom. Osjećamo se kao kod kuće, svi su prema nama iznimno ljubazni i organizacija je na vrhunskom nivou.