Hrvatska
Turić uoči treće: Moramo imati više raspoloženih igrača

Turić uoči treće: Moramo imati više raspoloženih igrača

Finale doigravanja košarkašica: Medveščak - Split (1-1).

Košarkašice Medveščaka s porazom su se vratile iz Splita nakon druge finalne utakmice, pa ostaje izvjesno da nas očekuju još najmanje dvije utakmice. Treća po redu igra se u četvrtak od 20 sati u dvorani Pešćenica gdje će izabranice Braslava Turića tražiti novu prednostI.

 ”Mislim da nismo podcijenili Split već da smo ušli premekano u utakmicu i dopustili Splitu da igra. Primili smo 33 poena u prvom poluvremenu uz samo pet osobnih pogrešaka. Kada znamo da smo u prvoj utakmici primili 33 poena u tri četvrtine onda je jasno kako smo igrali. I uz takvu igru i samo dvije pogođene trice mi smo mogli dobiti utakmicu, ali samo dvije raspoložene igračice u napadu kao što su Todorić i Tadić su bile premalo. Da bi se dobila utakmica morate imati barem tri raspoložene igračice. Split je zasluženo slavio i vratio neizvjesnost u nastavku finala” - kaže trener Turić i najavio treći susret.

 ”Sada se pritisak vraća na našu stranu, ali mi jednostavno moramo proširiti naš napadački roster. Ključ će nam biti fokus na njihove tri igračice Silov koja ima odličan šut, Puljić koja traži prodor i Perić koja nam je u Splitu puno problema stvarala u napadačkom skoku. Moramo se vratiti načinu na koji smo igrali prvu utakmicu, a to znači maksimalno koncentrirano i motivirano ući u utakmicu i onda sam uvjeren da rezultat neće izostati’‘.

FINALE PH ZA KOŠARKAŠICE:

  1. Utakmica Medveščak – Split 74:45
  2. Utakmica Split – Medveščak 65:61
  3. Utakmica Medveščak – Split (02.svibnja u 20.00)
  4. Utakmica Split – Medveščak (05.svibnja u 16.00)