Hrvatska
U-20: Hrvatska svladala i Crnu Goru za prvo mjesto

U-20: Hrvatska svladala i Crnu Goru za prvo mjesto

Autor: Paulo Sarić

Kapetan Roko Badžim predvodio je mlade Hrvate s 29 koševa.

Hrvatska mlada reprezentacija i trećom je pobjedom zaključila dubrovački turnir. Nakon trijumfa nas Slovenijom i Rusijom izabranici Damira Rajkovića jučer su svladali Crnu Goru rezultatom 86-81 i nanijeli susjedima prvi poraz u sklopu priprema za Europsko prvenstvo U-20 koje počinje za nekoliko tjedana. Naša je momčad kontrolirala gotovo cijelu utakmicu te je preko 39 minuta bila u prednosti. Gosti su vodili tek jednom u utakmici, početkom druge četvrtine kada su imali 18-19, nakon velike serije 0-14.

Hrvatska je izvrsno otvorila susret i nakon nekoliko minuta otišla na dvoznamenkastu razliku. U petoj je minuti već bilo plus 13 za hrvatsku reprezentaciju, ali tada Crnogorci počinju igrati obranu i naša momčad do kraja prve četvrtine ne ubacuje niti poen pa gosti prilaze na samo pola koša zaostatka. Izabranici Dušana Dubljevića ubacuju i prvi koš u drugoj dionici te u 11. minuti prelaze u vodstvo. No, to je bila jedina prednost Đetića u utakmici. Ključnom se pokazala druga četvrtina. Sve do 27-24 utakmica susjedi su se držali na posjed zaostatka, a tada Hrvatska radi seriju 14-0 i odlazi na veliku prednost. Najvećih plus 18 bilo je krajem prvog poluvremena, dok se na odmor otišlo s rezultatom 45-29.

U nastavku su Crnogorci pritiskali i polako topili zaostatak. Nakon pete osobne pogreške Domagoja Vrkića Hrvatska je upala u probleme na visokim pozicijama što su gosti dobro iskoristili. Krajem utakmice prišli su na samo tri poena (84-81), no za više od toga nisu imali snage pa je naša reprezentacija sa stopostotnim učinkom zaključila turnir u Dubrovniku.

Najbolji u redovima Hrvatske bio je Roko Badžim s 29 poena, dok je Josip Barnjak dodao 12. Crnu Goru su predvodili Miloš Popović s 25 koševa i 11 skokova i Milić Strahovlah koji je dodao 22. Badžim je ujedno proglašen i najkorisnijim igračem turnira.

Nakon dva dana odmora reprezentacija nastavlja pripreme u Daruvaru kada bi se trebali priključiti i igrači koji su bili odsutni radi školskih obaveza.