Hrvatska
U derbiju začelja Zabok tricama prikovao Goricu za dno ljestvice

U derbiju začelja Zabok tricama prikovao Goricu za dno ljestvice

Autor: HKS/KK Zabok/Tomislav Zrinšćak Photo: Mladen Ban/KK Zabok

Utakmica refula

Košarkaši Zaboka zasluženo su slavili protiv Gorice rezultatom 91:84 i tako su Gorici prepustili dno ljestvice, nakon što su cijeli dio prvenstva bili na začelju. Bila je to utakmica puna uspona i padova s jedne i druge strane, Zabok je ipak pokazao više i na kraju zasluženo slavio.

Gosti su krenuli serijom od 0:5, Zabok je serijom od dvije trice Buljevića i pet koševa Garretta početkom 4. minute stigao do vodstva od 11:9, a onda je Jelenković s dvije trice povukao seriju Gorice od 10:0 i gosti su došli do lijepog vodstva od 11:19. Probudio se tada Marko Perović serijom od 8 koševa, tricu je pridružio Črnjević i  Zabok je na ulasku u 10. minutu imao vodstvo od 24:21, da bi nakon prve četvrtine na semaforu stajalo 26:23, uz 10 koševa Perovića kod Zaboka i 7 Uljarevića u redovima Gorice.

Nakon tri minute igre u drugoj četvrtini Zabok je bez Perovića i Buljevića uspio napraviti seriju od 9:0 koju je pokrenuo Črnjević, a tricom zaključio Lukačić došao do dvoznamenkastog vodstva od 35:23 i natjerao Turića na minutu odmora. Zabok je koševima Stipaničeva s linije slobodnih bacanja došao do vodstva od 37:23. Gorica je tek nakon pet minuta igre došlo do koša s linije slobodnih bacanja preko Uljarevića (37:25), no već u idućem napadu Stipaničev tricom donosi Zaboku +15 (40:25). Domaći su na „veliki odmor“ otišli s +11 (48:37), a cijelu su drugu četvrtinu igrali bez Perovića i Buljevića. U njihovom odsustvu istaknuo se Lukačić koji je do poluvremena upisao 11 koševa.

Gosti su serijom od 5:0 nakon nepune minute došli do -6 (48:42). Probudi se nakon toga Garrett koji je odlično predvodio Zabok u tom dijelu utakmice i na semaforu je u 16. minuti stajalo 62:46. No Gorica se nije predavala, prvo je njene redove serijom koševa pokrenuo Porobić, da bi Majić sa sirenom pogodio tricu za 65:59, na isteku treće četvrtine.

Nakon tri minute igre u zadnjoj četvrtini Zabok je tricom Garretta došao do lijepog vodstva od 12 koševa viška (73:61). No tada dolazi do dekoncentracije u redovima domaćih, što Gorica vješto koristi i u 34. minuti nakon nesportske pogreške Garretta s linije slobodnih bacanja preko Uljarevića dolazi do zaostatka od samo pet koševa razlike (73:68). Važnu trice za Zabok postižu Perović, pa Buljević i Zabok u 36. minuti ponovno ima dvoznamenkasto vodstvo (79:68). Gorica se do kraja borila, no u samoj završnici još jednu važnu tricu za 86:75 postiže Perović, da bi se gosti u samoj završnici spustili na konačnih 91:84.

U pobjedi Zaboka Jarvis Garrett upisao je 24 koša uz 7 asistencija, a Marko Perović 22 uz 7 skokova. Odličnu rolu imao je i Karlo Lukačić koji se zaustavio na 17 koševa, te po 5 asistencija i skokova. S 15 koševa najefikasniji u redovima gostiju bio je Dino Cinac, dok su Vito Porobić, Karlo Uljarević i Ivanu Batur postignuli po 14 koševa, s time da je Batur imao i 10 skokova, a Uljarević 5 asistencija.

Moćno oružje u rukama Zaboka ovaj puta je bila trica, Zabok je postigao 15 trica iz 33 pokušaja (45%).