Hrvatska
U očekivanju dodatnog razigravanja za ostanak u ligi Škrljevo pobijedilo Cibonu

U očekivanju dodatnog razigravanja za ostanak u ligi Škrljevo pobijedilo Cibonu

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škrljevo

Ništa čudno

Posljednja domaća utakmica u sezoni 2023./2024. pripala je DepoLink Škrljevu, koje je pobijedilo pomlađenu Cibonu 94:86. Bila je to vrlo neizvjesna utakmica u kojoj su Zeleni do pobjede došli u posljednjih četiri i pol minute.

Iako je Cibona doputovala s četiri seniora i nekoliko juniora i kadeta početak prve četvrtine u potpunosti je pripao Vukovima koji na krilima Ivana Perasovića sa 9 i Aleksandra Aranitovića s dvije trice u šestoj minuti ima plus osam 14:6. No, tada se bude Zeleni koje predvodi Vigo Bart s devet koševa od čega jednom tricom te Ivan Gulin koji je postigao pet da bi na isteku desete minute na semaforu stajalo 20:18 za domaćine. Prvo i jedino vodstvo DepoLink Škrljevu u prvih deset minuta donio je zakucavanjem Noa Svoboda.

Nastavak je u znaku domaćina koji nakon dvije minute ima plus sedam 27:20. Razigrao se Svoboda koji je do velikog odmora Ciboni zabio 16 koševa, od čega 14 u drugoj četvrtini. Vukovi su se pokušali vratiti u 15' kada dolaze na minus dva 32:30 zahvaljujući Aranitoviću koji ne na isteku dvadesete minute zaustavio na 13 postignutih koševa, od čega tricu sa sirenom za kraj poluvremena. Iako su Zeleni u dva navrata imali plus deset, na isteku druge četvrtine na semaforu je stajalo 49:42.

Treća četvrtina pripala je gostima 23:28, iako su domaćini u 25' imali i plus jedanaest 63:52. Kod Cibone se razigrao Perasović koji je s 15 postignutih koševa u tom periodu igre uz dvije trice doveo Vukove na minus dva 72:70 na isteku treće četvrtine.

Posljednjih deset minuta oba su se sastava izmjenjivala u minimalnom vodstvu, da bi DepoLink Škrljevo na krilima Amerikanca Travion Jamar Hollowella koji je s četiri trice u nizu držao domaćina u egalu, ali i sa konačnih 20 postignutih koševa doveo Zelene do pobjede. U završnici je stao šut Ciboni, pa su Zeleni mirno došli do sedme prvenstvene pobjede.

Uz Hollovella učinkoviti su bili Vigo Bart i Svoboda s 19 postignutih koševa, a svaki je ugradio i po tri trice.

Kod Cibone Perasović se zaustavio na double-double učinku s 28 postignutih koševa i 12 skokova. Double-double učinak imao je kod Zelenih Ivan Gulin postigavši 13 koševa i ostvarivši 10 skokova.

Standings provided by Sofascore