Hrvatska
U prodaju puštene ulaznice za košarkašku feštu u Jazinama

U prodaju puštene ulaznice za košarkašku feštu u Jazinama

Autor: Branko Tabak

80. rođendan Giueseppea Pina Giergie.

Započela je prodaja ulaznica za slavljeničku  utakmicu Giuseppea Pina Giergie u kojoj će se u dvorani Jazine u srijedu 22. studenoga sastati veterani Zadra i ljubljanske Olimpije, predvođeni Ivom Daneuom.

Utakmica je dio dvodnevne proslave Gierginog 80. rođendana u organizaciji veterana KK Zadar. 

Dva kapetana, Giergia i Daneu,  svoje će momčadi izvesti pred zadarsku publiku u 18 sati. Na utakmicu dolaze brojne igračke veličine s ovih prostora poput Damira Šolmana, Petra Skansija, Rate Tvrdića, Mihovila Nakića i Zorana Moke Slavnića, a dolazak u Zadar potvrdio je i prvi predsjednik Slovenije Milan Kučan, veliki zaljbljenik u košarku.

 U prodaju su puštene ulaznice za Istok (10 kn), Zapad (20 kn) i Jug (30 (kn).  Prodajno mjesto je blagajna Športskog centra Višnjik svakodnevno od 10 do 16:30 sati.  Uskoro će ulaznice biti moguće kupiti i na drugim punktovima u Zadru, o čemu ćemo vas informirati na vrijeme.

 U četvrtak 23. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar s početkom u 11 sati proslava rođendana se nastavlja prezentacijom dvojezične fotomonografije (hrvatski/engleski) "Stvarnost i mit" posvećene Giuseppeu Pinu Giergi.

 Autori knjige su poznati i priznati zadarski novinari Dražen Žura i Bernard Paleka. Grafiku i tehničku realizaciju potpisuje Bernard Kotlar koji je uz imenjaka Paleku i urednik fotomonografije. Knjigu je na engleski prevela Jasminka Bajlo.