Hrvatska
U Slavoniji  100 ekipa i 400 igrača, slijedi Dalmacija

U Slavoniji 100 ekipa i 400 igrača, slijedi Dalmacija

Autor: Basketball.hr

Završio je slavonski dio HEP 3X3 Basketball. Toura.

Hrvatski košarkaški savez treću godinu za redom, u ljetnim mjesecima održava ovaj hvale vrijedan projekt diljem Hrvatske.

Cilj projekta je popularizacija košarke među mladima, te podsticanje mladih na bavljenje sportom.

Ove godine, razlog više za 3x3 Tour diljem Lijepe naše je činjenica da je 3x3 košarka jedan od 20-tak sportova koji su dobili status olimpijskog sporta, te će od 2020.g. biti ravnopravno uvršten u natjecateljske sportove Olimpijskih igara u Tokiu. 

HEP 3X3 Basketball Tour 2017. je nakon Vukovara, Slavonskog Broda i Osijeka u sjajnom Belišću na najljepši mogući način završio niz odličnih haklerskih turnira diljem Slavonije.

Slavonska turneja je krenula sa Vukovarom, nastavila sa Slavonskim Brodom i Osijekom, te završila slavonsku rutu u Belišću.

Ukupno se u Slavoniji na HEP 3x3 Tour 2017. prijavilo preko 100 ekipa raznih kategorija, te je u istočno hrvatskom Touru u ova 4 dana sudjelovalo više od 400 igrača iz regije i okolice.

Slavonski gradovi su se pokazali sjajnim domaćinima i pun pogodak odabira HKS-a.

Bilo je tu i simpatičnih natjecanja u predškolskom i mlađem školskom uzrastu, ali i standardnih kategorija.

Svi turniri su trajali do kasno u noć, a gledatelji su uživali u sjajnim haklovima i odličnoj zabavi.

U sklopu HEP 3x3 Basketball Toura u Slavoniji se održalo i niz natjecanja u revijalnim kategorijama, te je omiljeno i u svakom gradu isčekivano natjecanje bilo natjecanje u tricama za gajbu Žujinog radlera uz uvjet da padnu “tri trice u nizu bez kosti”.

U seniorskoj konkurenciji su se haklovi protezali do kasno u noć, te smo imali prilike vidjeti nekoliko zaista sjajnih ekipa vrijednih finala svih finala 3x3.

Spomenut ćemo da je u Belišću, kao i u Vukovaru, Slavonskom Brodu i Osijeku HEP 3X3 Tour 2017. bio regionalnog karaktera, te se prijavilo i natjecalo puno ekipa iz susjednih zemalja.

U svakom gradu MVP Toura tog grada je osvojio vrijedni Smartphone marke Lenovo, te je zajedno sa svojim suigračima kući otišao punih ruku nagrada.

Brodogumari, Air Štunjeri, Lege, Ništa nam ne odgovara, Labamba, Hugin pogon, Borovo, Jedva skupljeni…su samo neki u nizu maštovitih naziva prijavljenih ekipa u Slavoniji.

Čestitamo svim pobjedničkim ekipama na pobjedama i vrijednim nagradama sponzora Toura HEP, TURISTIČKA ZAJEDNICA, NIKE, LENOVO I OŽUJSKO.

Slijedeće destinacije Toura su u Dalmaciji za tjedan dana, točnije 10.7. u prošlogodišnjem sjajnom gradu domaćinu Mastersa-Zadru, nakon toga u Drnišu 12.7., te dan nakon toga u Trogiru.

U sklopu zadarskog HEP 3x3 Toura će se održati i FIBA Trophy Tour. 

FIBA Trophy Tour je sjajna manifestacija u kojoj pehar “Nikolai Semashko”, namijenjen za pobjedničku reprezentaciju EuroBasketa, kruži u određenim terminima “eurobasketske godine” u svim zemljama sudionicama EuroBasketa 2017.

Tako će pehar biti dostupan svim navijačima da ga vide, dotaknu, fotografiraju se sa njim, te uz pripremu za navijačko bildanje svoje reprezentacije, zadrže uspomenu na taj trofej.

Hrvatski košarkaški savez je donio odluku da u Hrvatskoj to ove godine bude, a gdje drugdje nego u gradu košarke – Zadru. 

Pehar će biti izložen u Zadru, 10.7. u sklopu HEP 3x3 Basketball Toura na Poljani Pape Ivana Pavla II u Zadru.

Prijavnice za nadolazeće turnire HEP 3X3 Tour-a 2017.g možete naći na stranicama HKS-a.