Hrvatska
U Zagreb bez imperativa, protiv Zagrepčana s imperativom

U Zagreb bez imperativa, protiv Zagrepčana s imperativom

Autor: Paulo Sarić

Jazine u kompletnom sastavu putuju na noge Ciboni.

Danas se u posljednjem susretu 14. kola HT Premijer lige susreću Cibona i Jazine Arbanasi. Dvoboj je to dviju dijametralno suprotnih momčadi po imenu i značaju za hrvatsku košarku. Dok o zagrebačkoj ne treba trošiti riječi, Jazine su najmlađi prvoligaš i jedini debitant u ovogodišnjem elitnom društvu. Zadrani su loše ušli u sezonu te su do prve pobjede stigli tek pred Božić, no posljednjih su dana napravili odlučne poteze i doveli sedam igrača koji bi im trebali pomoći u očuvanju premijerligaškog statusa.

- Kako smo nekolicinu igrača doveli na samom kraju prijelaznog roka odradili smo tek četiri treninga na kojima je bila cijela ekipa. Šango nam se naknadno priključio radi seljenja iz Zagreba pa sam mu dao dan više slobodno te tek od subote popodne treniramo kompletni. Za sada nismo previše ulazili u dubinu kako ne bismo izazvali konfuziju, no dečki su dobro pohvatali ovo što smo radili. Odradili smo osnovne napadačke kretnje, a kako se radi o iskusnim igračima, od kojih sam neke imao i u prvome dijelu sezone, nisam im morao previše toga objašnjavati – rekao je trener zadarske momčadi Luka Bujas u najavi susreta s Cibonom.

Vukovi su u lošoj formi u regionalnoj ligi gdje su zaredali s pet poraza, no u domaćem se prvenstvu momčad Ante Nazora puno bolje drži te s tri uzastopne pobjede ulazi u današnji dvoboj.

- S obzirom na snagu protivnika na današnju utakmicu gledam kao na priliku za dobar trening. Radi se o momčadi koja je u vrhu hrvatske košarke te ju izuzetno respektiram, jednako kao i trenera Antu Nazora koji ih vodi. Nemamo rezultatski imperativ jer je Cibona, svim problemima unatoč, i dalje puno jača momčad. Cilj nam je odigrati što bolje i probati nešto napraviti na svježinu – dodao je najmlađi trener u elitnom razredu hrvatske košarke.

Za vikend je do svoje prve pobjede  u HT Premijer ligi došla kaštelanska Ribola koja je na domaćem terenu svladala Alkar kojeg s klupe vodi upravo bivši trener Jazina Neven Plantak.

- Moram reći da nam je pobjeda Kaštela išla na ruku jer u nastavku sezone dočekujemo većinu ekipa iz donjeg dijela ljestvice. Cibonu na stranu, mi za vikend igramo jako bitnu utakmicu protiv Hermesa koja će puno toga pokazati. Pojačali smo se i učinit ćemo sve kako bismo izborili ostanak. Nakon toga idemo u goste Šibeniku, a onda nam dolazi gotovo trotjedna pauza koju moramo iskoristiti kako bismo se u potpunosti uigrali i spremni ušli u odlučujući dio sezone – zaključio je Bujas.

Žuta podmornica na put kreće s punom posadom, točno u podne. Na knap, pošto se utakmica igra u 17 sati u KC Dražen Petrović. Sreća što ne puše bura pa je most otvoren…