Europa i Svijet
Hrvatska
U18 reprezentacija: Luka Krajnović u petorci turnira u Bellegardeu

U18 reprezentacija: Luka Krajnović u petorci turnira u Bellegardeu

Autor: HKS hks Photo: HKS

Fizička dominacija Francuza

Muška juniorska reprezentacija Hrvatske je privela kraju svoj nastup na poznatom međunarodnom turniru u Francuskoj. Upisan je poraz od Litve, zatim pobjeda nad Njemačkom i potom poraz od domaće Francuske.

Bellegarde je bio odlična i, nadasve, jaka priprema za Europsko prvenstvo koje će se od 30. srpnja do 7. kolovoza igrati u turskom Izmiru. I na takvom turniru, s ponajboljim europskim reprezentacijama, naš je junior Luka Krajnović izabran u najbolju petorku turnira.

Hrvatska je od Francuske izgubila utakmicu s 66:92 (21-23, 22-19, 8-28, 15-22) ukazujući na ravnopravno prvo poluvrijeme i potom pad u trećoj dionici utakmice.

Najbolji hrvatski igrač bio je upravo Luka Krajnović s 18 poena i 5 skokova, a dvoznamenkast je bio i Vice Zanki s 11 poena.

Hrvatska: Bogdanović, Pavin 3, Bart 4, Krajnović 18, Zanki 11, Šljivarić 8, Dugandžić 3, Jelavić 5, Rajaofera 10, Dubravčić 2, Njegovan 2

Trener Stipe Kuliš odmah je nakon utakmice podijelio svoje dojmove: “Dan nakon što je Francuska deklasirala veoma dobru reprezentaciju Litve s čak 46 poena razlike, bilo nam je veoma interesantno za vidjeti kako ćemo se mi nositi s tako fizički dominantnim suparnikom. Međutim, naši momci su odigrali odlično prvo poluvrijeme poštujući sve detalje stavljene pred njih i to smo poluvrijeme završili s +1. Uzimajući u obzir da je ovo pripremni period, u drugom poluvremenu smo pokušali isprobati određene stvari kako bi se što kvalitetnije uigrali za nastavak priprema. Ali, kako je vrijeme izmicalo, sve teže smo kontrolirali napadački skok fizički iznimno moćnog suparnika koji je kroz cijeli turnir imao izrazitu dominaciju nad svim momčadima u tom dijelu igre.”