Europa i Svijet
Hrvatska
Udružili se euroligaški treneri, Željko Obradović predsjednik

Udružili se euroligaški treneri, Željko Obradović predsjednik

Autor: Basketball.hr

Obradović: 'Moramo se zaštiti, osam je kolega dobilo otkaz u ovoj sezoni'.

Udružili su se treneri Eurolige i osnovali Glavni trenerski odbor. Na skupu u Madridu za predsjednika su izabrali Željka Obradovića, javlja Eurohoops

- U ovoj sezoni osam je trenera dobilo otkaze. Naš je cilj zaštititi se, zaštititi Euroligu, razumjeti situaciju, osjećati se sigurno, osjećati se dobro i osjetiti povjerenje. Želimo međusobno poštovanje. To je vrlo važno za budućnost košarke u Europi, rekao je tom prilikom Obradović.

Pablo Laso, potpredsjednik odbora se nadovezao:

- Prije svega mi smo treneri. Moramo razmišljati o budućnosti. Puno smo razgovarali o našem poslu i budućnosti. Mišljenja smo da moramo imati jedinstven stav i da je važno zbog toga važno udruživanje koje će nam pomoći da idemo naprijed i rastemo.

Xavi Pascual je istaknuo jednu od glavnih zadaća udruženih trenera:

- Sretan sam što smo dio ove udruge jer je vrlo važno pokazati jedinstvo u razgovoru s drugim udrugama, medijima i Euroligom. Jedna od naših zadaća je i pomoć umirovljenim trenerima.

Neven Spahija je istaknuo dobar primjer iz prakse:

- Tijekom karijere imao sam svakojake situacije. Razdvajanje s Maccabijem je prošlo na najvišoj mogućoj razini. U ovom slučaju imao sam nevjerojatno pozitivan primjer kako se klub rastao sa mnom kao osobom i trenerom.

Osim spomenutih članovi novonastale udruge su Ahmet Caki, David Blatt, Dejan Radonjić, Dimitris Itoudis, Ergin Ataman, Giorgos Bartzokas, Giannis Sfairopoulos, Šarunas Jasikevičius, Selcuk Ernak, Simone Pianigiani, Velimir Perasović i Jasmin Repeša.