Hrvatska
Uljarević tricom uz zvuk sirene srušio Goricu

Uljarević tricom uz zvuk sirene srušio Goricu

Autor: Duje Jurić

Spektakularan završetak sezone za Škrljevo!

Tricom sa zvukom sirene Karlo Uljarević donio je pobjedu Adria Oil Škrljevu protiv Gorice 82:79 u posljednjem kolu HT Premjer lige, te su se tako zeleni oprostili od ovogodišnje sezone osvajanjem devetog mjesta. Bila je to sezona za pamćenje u kojoj su Zeleni bili i finalisti Alpe Adria Cupa, te sudionici završnice Kupa Krešimira Ćosića.

Zeleni sa Škrljeva od samog početka bili su željni pobjede, te su se tako i postavili. Gorica je jedinu prednost imala u prvoj minuti kada je tricom Ivana Majcunića povela 3:2. Ostalo je bilo u znaku Adria Oil Škrljeva. Domaćin je imao stalu prednost od četiri do šest koševa, da bi gost u 8' izjednačio na 13:13. Nakon minute odmora koju je pozvao Damir Rajković, domaćin odlazi na plus pet, koja razlika je bila i na kraju prvih deset minuta 22:17.

Nastavak je u znaku Zelenih koji nakon četiri minute igre imaju plus osam 31:23, da bi u 17' imali i plus šesnaest 41:25. Do poluvremena razlika se istopila na plus devet 45:36. Kod Adria Oil Škrljeva u prvih dvadeset minuta najučinkovitiji bio je Brian Williams sa 9, dok je Ash Yacoubuo postigao 8 koševa. Za Goricu Lovro Mazalin postigao je 12 koševa.

U drugo dijelu kao da je izašla neka druga ekipa. Gosti do kraja treće četvrtine dolaze do druge prednosti na utakmici 62:61 i tim se rezultatom otišlo na mini odmor. Kod Gorice je proradio Lovro Mazalin, koji je na kraju postigao 26 koševa. Nakon što je dvije minute prije kraja povela 77:71 poneki u dvorani su pomislili da je to pobjeda gostiju. Ipak domaćin na krilima Karla Uljarevića i Briana Williamsa prvo izjednačava na 77:77, a onda pri egalu 79:79,  domaćin kreće u posljednje 22 sekunde, koje završavaju pobjedom te 22 košem Krala Uljarevića.