Europa i Svijet
Umana Reyer Venezia dovela tri pojačanja

Umana Reyer Venezia dovela tri pojačanja

Autor: Paulo Sarić

Hrvoje Perić još uvijek nije produžio ugovor s dosadašnjim klubom.

Talijanski prvak Umana Reyer Venezia aktivno sastavlja momčad za narednu sezonu. Iako nisu uspjeli ostvariti svoj prvotni cilj, zadržati kompletnu šampionsku momčad, ambicije kluba sa sjevera Italije neće se smanjivati.

Nakon što su produžili ugovore s MarQuezom Haynesom, Michaelom Bramosom, Tomasom Ressom i Julyanom Stoneom, na red su došla prva pojačanja. Nakon Paula Bilighe aktualnim prvacima se priključio još jedan Talijan – Andrea De Nicolao. Bivši mladi reprezentativac Italije potpisao je dvogodišnji ugovor s klubom iz grada Sv. Marka, a u Veneciju dolazi iz Reggio Emilie gdje je prošle sezone prosječno zabijao 5.5 koševa uz 3.5 asistencije po susretu.

- Počašćen sam što ću nositi dres talijanskih prvaka. Želim zahvaliti Umana Reyeru što se odlučila dati povjerenje upravo meni. Vrlo sam motiviran i jedva čekam dati 100 posto od sebe da pomognem timu – kazao je 185 centimetara visoki razigravač koji bi u Veneciji trebao zamijeniti Ariela Filloya.


Osim De Nicolaa, klub sa sjevera Italije doveo je i dva strana pojačanja. Riječ je o američkom centru Mitchellu Wattu i Litavcu Gediminasu Oreliku. Snažni Amerikanac karijeru je nakon završetka sveučilišta Buffalo započeo u Izraelu gdje je, s kraćom pauzom tijekom koje se okušao u Razvojnoj ligi, igrao naredne tri godine,. Potom se preselio u Njemačku, no u ALBA-i se zadržao tek nekoliko mjeseci prije nego se vratio u Obećanu zemlju, ponovno u dres Nes Zione kojega je nosio u tri navrata. Prošlu je sezonu proveo u Caserti te je za nešto manje od pola sata na parketu zabijao gotovo 15 poena uz devet skokova u prosjeku te bi trebao predstavljati veliko pojačanje aktualnom prvaku.

- Vrlo sam zadovoljan što ću obući dres prvaka Italije. Želim zahvaliti klubu na iskazanom interesu. Venecija je predivan grad i jedva ga čekam posjetiti i živjeti u njemu. Neće biti lako ponoviti prošlu sezonu, stoga neću davati nikakva obećanja. Pogotovo pošto sam tek stigao. Ono što mogu obećati je da ću dati sve od sebe da pomognem klubu i suigračima. Jedva čekam da sezone počne. Vidimo se u kolovozu – kazao je snažni Amerikanac za službene stranice kluba.


Posljednje pojačanje prve momčadi je iskusno krilo Gediminas Orelik. 27-godišnji litavski reprezentativac potpisao je jednogodišnji ugovor s talijanskim prvakom, a u Umana Reyer Veneziju dolazi uz turskog Banvita. Prošla mu je sezona bila prva u inozemstvu, a prije toga je nosio dres Šiauliaija, Vytautasa i Lietuvos Rytasa. Lani je u Turskoj bilježio izvrsne brojke od 15.6 koševa i 5 skokova u prosjeku, uz izvrsne postotke šuta, a novi se poslodavac nada da će s takvim izdanjima nastaviti i u Italiji.

- Umana Reyer Venezia me žarko željela i mislim da sam napravio pravi potez što sam došao ovdje. Nikada nisam igrao u Italiji, niti sam igrao protiv talijanskih klubova, ali znam da je domaće prvenstvo izuzetno kompetitivno i izjednačeno. Radujem se novoj sezoni – kazao je Orelik za službene stranice kluba.


Hoće li i jedan od najboljih igrača talijanske lige i član prve petorke prvenstva prema izboru portala Eurobasket, Hrvoje Perić, ostati u Veneciji i naredne sezone saznat ćemo u narednim tjednima.