Hrvatska
Regija
Uoči derbija ABA lige protiv Budućnosti Will Cherry poručuje: Košarkaški Bogovi nisu uz nas!

Uoči derbija ABA lige protiv Budućnosti Will Cherry poručuje: Košarkaški Bogovi nisu uz nas!

Autor: KK Cedevita

Vraća se Roko Leni Ukić.

U sklopu 19. kola ABA lige Cedevita u subotu u 19:00 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović dočekuje Budućnost VOLI. Momčad Jure Zdovca trenutno je treća na tablici s omjerom 13-5, a Budućnost je prva s omjerom 15-3. Cedevita će igrati bez Tonija Katića, a Roko Ukić trebao bi se vratiti, nakon što je propustio utakmicu protiv Trenta.

Protiv Podgoričana je Cedevita ove sezone odigrala tri utakmice. U finalu ABA Superkupa u Baru Cedevita je 23.09.2017. slavila 78:69, a potom su iduće dvije utakmice Zagrepčani poraženi. 12.11.2017. u 8. kolu ABA lige Budućnost je kod kuće pobijedila 66:60, a 10. siječnja 2018. u 2. kolu Top 16 faze 7Days Eurokupa Podgoričani su u Domu sportova izborili pobjedu 78:75.


"To je derbi. Dužni smo im. Doći će kod nas, igramo u Košarkaškom centru Dražen Petrović, tako da mislim da ne treba posebno motivirati igrače. Istina, nismo u nekom super stanju, psihičkom ni fizičkom, ali kao što sam rekao, to je derbi. Naš zadnji poraz protiv njih kod kuće u Eurokupu mogao se drugačije završiti. Imali smo tada dobar period igre, ali treba nam takva intenzivnost i energija 40 minuta. Znam da nije lako. Budućnost je u jako dobrom ritmu. Igraju dobro i trojica igrača Ivanović, Gordić i Gibson su im stvarno u vrhunskoj formi. Imaju samopouzdanje i kad i počnu slabo tokom utakmice rastu i nije ih lako pobijediti. Sve naše utakmice s njima su završile tu negdje.  Tri smo odigrali dosad, tako da se nadam da će nam se konačno i malo sportska sreća pokazati jer nam treba", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Cedevita je upisala četiri poraza zaredom (Lokomotiv Kuban, Petrol Olimpija, Zadar, Trento).

"Mislim da je to zbog umora. Umorili smo se i mnogo mentalnih pogrešaka koje nismo radili u početku sezone su se sada počele događati", rekao je američki razigravač Will Cherry. "Svi želimo igrati dobro i previše forsiramo, umjesto da pustimo da nam igra dođe sama od sebe i da igramo Cedevitinu košarku, kao što smo to radili cijele sezone, osim ovih nekoliko prošlih tjedana. Osim toga, nismo imali ni sreće. Nismo trebali izgubiti utakmicu kod Olimpije. Košarkaški bogovi sada nisu uz nas. Moramo nastaviti raditi, izvući se iz ovoga i vratiti se onome što radimo najbolje."

O kvaliteti Budućnosti Cherry ima visoko mišljenje.


"To je jedna od momčadi koja ima naš broj. Izgubili smo od njih dvaput. Trebali smo ih pobijediti u Eurokupu, no oni su se nastavili boriti, mi smo se opustili i oni su izborili pobjedu. To je važna utakmica za nas. Trebamo ovu pobjedu da se izvučemo iz krize. Budućnost je dobro sastavljena momčad. Igraju svoju najbolju košarku u ABA ligi i u Eurokupu. Pred nama je težak posao protiv tih momaka. Moramo odigrati s istim intenzitetom kao i oni i biti pametniji od njih na terenu. U posljednje dvije utakmice kad su nas pobijedili oni su bili pametniji od nas i bili su agresivniji. Ako se pobrinemo za ta dva aspekta, budemo pametniji i agresivniji, nema sumnje da ćemo pobijediti", dodao je Cherry.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima i na blagajni dvorane prije početka utakmice.