Hrvatska
Uoči polufinala Naglić brani Nazora: „Svi smo u istome košu“

Uoči polufinala Naglić brani Nazora: „Svi smo u istome košu“

Autor: Paulo Sarić

Zadrani na domaćem terenu traže petu ovosezonsku pobjedu protiv Cibone i 26. uzastopni trijumf u domaćem prvenstvu.

Sutra počinje ono pravo. Doigravanje prvenstva Hrvatske u košarci. Dok su karte u drugom polufinalnom paru između Cedevite i Splita praktički već stavljene na stol i jasno je tko ima „bolju ruku“, drugi je duel poluzavršnice puno otvoreniji. Ne samo zato što se radi o dvoboju najvećih rivala hrvatske košarke Cibone i Zadra ili zbog činjenice da su Zagrepčani pokvarili najveću ovosezonsku feštu Dalmatinaca svladavši ih u gotovo punom Višnjiku u Kupu „Krešimir Ćosić“, već i zbog toga što 'Vukove' vodi nekadašnji trener Zadra koji se prije nekoliko dana našao pod pritiskom gubitka posla pa će zasigurno imati dodatni motiv. Svjesni su toga i domaćini koji, premda su sutrašnje protivnike svladali već četiri puta ove sezone, ne gaje iluzije o šetnji do finala.

- Nova utakmica i nove okolnosti. Pred nama je polufinale i po meni nema izričitih favorita. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu. Cibona je u prošlom susretu protiv Škrljeva pokazala da može igrati pravu košarku kada je bitno. Imali su prilično klimavu i nesigurnu godinu, za razliku od nas koji smo imali solidnu, konstantnu i ujednačenu sezonu, te će u polufinalu tražiti spas. Na nama je veći teret rezultata – započeo je domaći strateg Aramis Naglić.

Nije tajna da su Zadrani za cilj postavili ulazak u finale.

- To nam je želja. Mislim da bi to bila kruna lijepe sezone. Desert na kraju. No, bez sumnje morat ćemo dati sve od sebe i odigrati dobru i čvrstu seriju s protivnikom koji je definitivno po mjeri – dodao je Naglić.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Uz povratak Luke Božića koji se oporavio od ozljede, olakotna bi okolnost domaćinima moglo biti neigranje donedavnog hrvatskog reprezentativca, iskusnog Marka Tomasa, koji je propustio posljednjih nekoliko tjedana. Zadnji je put zaigrao krajem ožujka, upravo protiv Zadra.

- Ne znam hoće li Tomas igrati, no mi se pripremamo kao da hoće. Cibona je dobra i kvalitetna ekipa koja, na kraju krajeva, ima i najkorisnijeg igrača ABA lige i hrvatskog prvenstva, a tu su još i tri aktualna reprezentativca. Momčad su koja može igrati sa svakim, momčad protiv koje bi se svakome klubu, osim možda Cedevite, bilo hrabro postaviti u ulogu favorita. Imamo puni respekt prema njima – naglašava srebrni olimpijac koji se osvrnuo i na nedavno objavljenu informaciju da je njegov kolega Ante Nazor već 'bivši' na klupi Cibone i da zagrebačku momčad od iduće sezone preuzima Ivan Velić čije se ime godinama vrti oko klupe najtrofejnijeg hrvatskog kluba.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

- Ne znam iz kojih je izvora došla informacija, no mislim da to nisu korektne stvari. Svi smo mi u istim ili sličnim situacijama. Trenerski posao je takav da nikad ne znaš što te očekuje. Kolegi Nazoru sigurno nije ugodno, kao što ne bi bilo ni bilo kome drugome da takve stvar izlaze vani. No, vjerujete mi nitko od nas nije siguran. Iza svakog stoje konkurenti, ljudi koji vrte telefone i pokušavaju doći do posla. Svi smo u istom košu.

Za razliku od prošlog međusobnog polufinala igranog na istom mjestu, onog Kupa „Krešimir Ćosić“, sutra se ne očekuje puna dvorana, ali podrška s tribina ne bi trebala izostati.

- Vjerujem da će navijači doći u velikom broju i dati nam potporu. Definitivno nam trebaju te se nadam da ih nećemo razočarati – zaključio je visoki Riječanin.

Utakmica se igra u subotu u Krešinom domu, s početkom u 19 sati.