Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Upoznajte grad u kojem Hrvatska igra svoju skupinu na Eurobasketu 2017

VIDEO: Upoznajte grad u kojem Hrvatska igra svoju skupinu na Eurobasketu 2017

Atmosfera kao nekada u Jazinama.

Na ovogodišnjem Eurobasketu 2017, Hrvatska igra u skupini C zajedno s Rumunjskom, Mađarskom, Češkom, Španjolskom i Crnom Gorom. Natjecanje će se održati u Cluj-Napoci u Rumunjskoj pa vam želimo približiti o kakvom se gradu radi i što za njih znači košarka.

Cluj-Napoca je treći najveći grad u Rumunjskoj smješten u samom središtu Transilvanije. Danas je medicinsko, akademsko, ekonomsko, kulturno, sportsko i znanstveno središte te broji oko 300 000 stanovnika.

Stanovnici su opušteni i skloni eksperimentiranju i inovacijama te će vrlo rado turiste upoznati sa svojom tradicijom, kulturom i običajima.

Cluj-Napoca ima svoju košarkašku momčad pod nazivom CS Universitatea Cluj-Napoca koji se, zbog sponzorstva, sad zove U-Banca Transilvania Cluj-Napoca te je iz istog razloga već više puta njihov klub mijenjao ime kako su se i sponzori mijenjali.

Imaju polivalentnu dvoranu kapaciteta 7 308...



 i manju dvoranu Horia Demian kapaciteta 2 525 ljudi. 


Navijači su vjerni, bučni i košarkaški educirani, što znači da Acine igrače očekuje paklena atmosfera u susretu s domaćinima. Rekli bismo sličnu onoj u Jazinama. 


Nazivaju se Alb-Negrii (Bijeli i crni), Studentii (Studenti) i Sepcile Rosii (Crvenkapice).

Hrvatska počinje svoj nastup 1. rujna protiv Mađarske s početkom u 15 sati.