Europa i Svijet
VIDEO/FOTO: Uspavani Zadar se probudio i u drugom poluvremenu protutnjao pored Splita, Lakić doživio ovacije!

VIDEO/FOTO: Uspavani Zadar se probudio i u drugom poluvremenu protutnjao pored Splita, Lakić doživio ovacije!

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Dva poluvremena

Petom pobjedom ove sezone protiv Splita košarkaši Zadra osigurali su prvo mjesto za doigravanje u FAVBET Premijer ligi. Iako je bilo jasno da bi Zadar svejedno došao do njega pobjedom protiv Bosca u zadnjem kolu, domaći košarkaši nisu željeli najvjernijim  navijačima priuštiti novo razočarenje te su slavili s na kraju uvjerljivih 93:74 (15:20, 16:23, 31:18, 31:13).

Razgovor ugodni u zadarskoj svlačionici potpuno je promijenio tijek utakmice; Zadar je drugo poluvrijeme otvorio serijom 11:0, ukupnom 30:6 te je zaostatak od 15 poena pretvorio u +9. Split se ipak nije raspao, s dvije brze trice vratio se u igru i uspio prednost Zadra svesti samo na jedan razlike do ulaska u četvrtinu odluke. A u njoj su Zadrani odlučili ostvariti još jednu pobjedu. Raspoloženim Mazalinu i Božiću pridružio se Lakić, koji je s četiri trice u nizu zapečatio novo slavlje.

Lalić je bio i najbolji strijelac Zadra sa 19 poena, Ramljak i Božić postigli su po 17, a zadarski MVP zahvaljujući čak 11 asistencija još jednom je bio najkorisniji igrač utakmice. U momčadi Splita najbolji je bio Shorter s 21 poenom. Treba spomenuti kako Split nije igrao i najboljem sastavu, jer su treneru Rimcu bili nedostupni Vuko i Kalajžić.

Lalić je bio i najbolji strijelac Zadra sa 19 poena, Ramljak i Božić postigli su po 17, a zadarski MVP zahvaljujući čak 11 asistencija još jednom je bio najkorisniji igrač utakmice. U momčadi Splita najbolji je bio Shorter s 21.  poenom. Treba spomenuti kako Split nije igrao i najboljem sastavu, jer su treneru Rimcu bili nedostupni Vuko i Kalajžić.


Standings provided by Sofascore