Europa i Svijet
Hrvatska
Utah Jazz zainteresiran za bivšeg Cibosa

Utah Jazz zainteresiran za bivšeg Cibosa

Autor: Paulo Sarić

Slavica je jedan od trojice hrvatskih košarkaša, uz Lovra Mazalina i Luku Božića, koji su se kao mlađi igrači prijavili za ovogodišnji NBA draft.

Nik Slavica, bivši igrač Cibone i osvajač srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva u košarci za igrače do 19 godina održanog u Grčkoj 2015. godine u utorak je odradio trening sa Utah Jazzom. Podsjetimo, Slavica je jedan od trojice hrvatskih košarkaša, uz Lovru Mazalina i Luku Božića, koji su se kao mlađi igrači prijavili za ovogodišnji NBA draft. Dok se za potonje špekulira da im je prijava bila prvenstveno reklamnog karaktera, Slavica zbog svojih fizičkih karakteristika ima realne šanse da bude izabran u drugoj rundi. U prilog tome ide i interes nekolicine NBA timova od kojih prednjači momčad iz Salt Lake Cityja koja je mladog Šibenčanina ovoga tjedna provjerila zajedno sa još petoricom drugih igrača.

Premda se većinu sezone borio za mjesto na parketu sa nekolicinom iskusnih suigrača, a kao razlog za napuštanje zagrebačke momčadi naveo nezadovoljstvo minutažom, Slavica je u četiri natjecanja ove sezone imao solidne brojke. U regionalnoj je ligi za 16 minuta na parketu bilježio 6.7 koševa i 3.7 skokova, da bi u hrvatskom prvenstvu te brojke u samo 5 minuta više provedenih u igri gotovo udvostručio, dok je dvoznamenkaste prosjeke je imao i u europskim natjecanjima.

Široj javnosti Slavica se predstavio dobrim igrama u Grčkoj prije dvije godine kada je bio najbolji strijelac i asistent hrvatske reprezentacije u finalnoj utakmici sa 23 koša i 6 asistencija protiv najtalentiranijih američkih košarkaša, a posebno je ostala upamćena njegova blokada Jaysonu Tatumu.