Hrvatska
Utakmica sezone za Škrljevo: Samo pobjeda sigurno vodi u Ligu za prvaka

Utakmica sezone za Škrljevo: Samo pobjeda sigurno vodi u Ligu za prvaka

Autor: Adria Oil Škrljevo Photo: Emanue Begić/KK Adria Oil Škrljevo

Zabok dočekuje Sonik Puntamiku i čeka rasplet susreta Škrljevo - Cedevita Junior

Pred košarkašima Adria Oil Škrljeva utakmica je sezone. U dvorani na Mavrincima sutra od 18 sati gostuje Cedevita Junior, momčad koja je ove godine ušla u prvi razred hrvatske košarke HT Premijer ligu i pod vodstvom izbornika reprezentacije Hrvatske Damira Mulaomerovića odličnim igrama u prvenstvu dosegnula sami vrh, točnije trenutno drži drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa pobjedom manje od ekipe Splita. 

Imali su Vitamini i prvo mjesto, ali su u srijedu izgubili od gradskog rivala Cibone 81:74, pa je sada Split osamljen na vrhu pred početak Lige za prvaka. Zeleni i Vitamini susreli su se prošle nedjelje u dvorani II Doma sportova u Zagrebu u okviru posljednjeg 22. kola HT Premijer lige, a pobjeda je pripala Mulomerovićevim igraćima 86:78. Sutrašnja utakmica je zaostala još iz prvog dijela i to posljednjeg 11. kola. Zelenima sa Škrljeva igra samo pobjeda, koja bi ih omjerom 11:11 lansirala u Ligu za prvaka, te ljubiteljima košarke donijela pet utakmica u dvorani na Mavrincima i dvoboje Adria Oil Škrljeva sa sutrašnjim protivnikom, ali i Zadrom, Splitom, Cibonom i Goricom. 

Neki kažu: „može i poraz“, uz poraz glavnog konkurenta Zaboka protiv Sonik Puntamike u također zaostaloj utakmici, koja se igra u Zaboku sutra od 19 sati. No, očekivati pobjedu Sonik Puntamike, koju su u proteklih dva tjedna zbog neisplaćenih plaća napustili gotovo svi igrači, pa igraju sa pet seniora i pet juniora, gotovo je ravno čudu. Stoga Zelenima ostaje ona narodna “Uzdaj se use i svoje kljuse“.

Trener Damir Rajković ne može računati na stasitog Mostarca Daniela Zovka, koji je došao u drugom dijelu prvenstva, pa nema pravo igrati susret iz prvog. Probleme sa leđima ima i Zadranin Toni Jelenković, koji je prošle nedjelje u Zagrebu igrao pod injekcijama. No, sjećate li se drugog kola i pobjede nad Zadrom, kada je desetkovano Škrljevo sa osam igrača u rotaciji ostvarilo pobjedu. Sve se može, pa i pobijediti Cedevitu Junior naglašavaju iz Zelene svlačionice. 

Spremano se cijeli tjedan. Cilj je pobjeda, koja nas vodi u Ligu za prvaka. Svi koji mogu igrati će se baciti na parket, da ostvarimo pobjedu protiv Cedevite Junior. Sva dosadašnja odigrana kola, od prvog do dvadeset i prvog, bili smo bili iznad crte koja vodi u Ligu za prvaka. Vjerujem da će tako i ostati nakon sutrašnje utakmice“, kazuje trener Rajković.Ljubitelji košarke mogu prisustvovati utakmici uz predočenu Covid putovnicu ili negativan test na Covid – 19 bolest.Za sve koji ne mogu doći pogledati utakmicu u živo tu je prijenos na Internet stranici HKS TV ili na 98,4 MHz valu Radio Korzo.

Standings provided by SofaScore LiveScore