Hrvatska
Regija
Uz bolju igru po pozitivan rezultat

Uz bolju igru po pozitivan rezultat

Autor: Paulo Sarić

Nedostatak rotacije na treninzima stvara nam veliki problem.

KK Zadar danas otvara novu sezonu. Protivnik momčad Aleša Pipana na drugom izdanju Superkupa Jadranske lige u Laktašima bit će branitelj naslova i aktualni hrvatski prvak Cedevita. Momčad Sita Alonsa ovo je ljeto promijenila gotovo čitavu ekipu i pojačala se u borbi za napad na regionalni trofej te u večerašnji susret ulazi kao veliki favorit. Zadrani, pak s manjim ambicijama, ali i s manjim pritiskom ulaze u dvoboj.

- Nakon odigranog turnira u Francuskoj vidjeli smo kako stojimo s ekipama koje su većeg ranga od nas kao što je i Cedevita, tako da nam je to bila dobra priprema za utakmicu. Skautirali smo suparnika i pripremili smo se za susret koji će nam biti dobra proba pred početak lige – rekao je u najavi utakmice kapetan dalmatinskog abaligaša Šime Špralja.

Zadar je s tri pobjede otvorio predsezonu, da bi solidan dojam malo pokvario trima poraza na snažnom međunarodnom turniru u Angersu. Ipak, u Francuskoj je glavni naglasak bio na dobivanju vrijednih spoznaja o mogućnostima i potencijalima ekipe, dok je rezultat bio u drugom planu. Večeras neće biti tako. Iako neće biti ni lako, pogotovo znajući da posljednji trening u Zadru zbog manjih problema s ozljedama nisu do kraja odradili Lovre Bašić i Mario Little.

- Nismo u natjecateljskom ritmu, ali smo se pripremali za utakmicu. Za razliku od pripremnih dvoboja tijekom koji smo bili fokusirani samo na sebe, skautirali smo protivnika i upoznati smo s onim što Cedevita igra. Naravno da ćemo pokušati izvući pozitivan rezultat, a u principu i uigravati se za druge izazove – dodao je iskusni Zadranin.

Cedevita je dovela osam novih igrača te je teško očekivati da će na početku sezone biti uigrana. Alonsovim će trupama trebati vremena da poslože kockice, no neke konture igre se već mogu razabrati. Ima li ova Cedevita kakvih slabosti?

- Rana je faza da bi se o tome govorilo. Gledali smo općenito, neke kretnje igrača i nismo išli toliko duboko.

Pitanje o centru bilo je neizbježno. Iako već pomalo i dosadno. Kako nedostatak projiciranog startera utječe na igru momčadi?

- Nama je veliki problem što nam fali rotacije na treninzima, a što se tiče samog centra tko god dođe i kad god dođe morat će se dokazati da bi bio starter. A kakav će biti novi igrač, to ćemo vidjeti kada on stigne – zaključio je borbeni 34-godišnjak.

Utakmica se igra u Laktašima s početkom u 18 sati.