Europa i Svijet
Hrvatska
Valencia umjesto Pariza domaćin završne faze Europskog prvenstva za žene

Valencia umjesto Pariza domaćin završne faze Europskog prvenstva za žene

Bez pojašnjenja!

Upravni odbor FIBA Europe je na nedavnoj video konferenciji odlučio završnu fazu Europskog prvenstva za žene izmjestiti iz Francuske u Španjolsku. Naime, još je prošle godine odlučeno da će u lipnju 2021. godine domaćini ovog najvećeg košarkaškog europskog natjecanja za žene biti Španjolska i Francuska. Svaka će ugostiti po dvije skupine reprezentacija u grupnoj fazi natjecanja, a završnica će se umjesto u Parizu, kako je to najavljeno još u srpnju 2019. godine, odigrati u Valenciji. Iz FIBA-e nisu pojasnili uzroke ovakve promjene.

U Valenciji će se odigrati i finale i dvije skupine u grupnoj fazi, dok će se druge dvije igrati u Francuskoj, no grad domaćin još nije odlučen, dok su to ranije bili Pariz i Lyon.

Podsjetimo, Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske odlično je započela kvalifikacije za EP čiji je prvi krug odigran u studenom prošle godine. Pobjede nad Latvijom i Njemačkom dovele su do savršenog starta i velikih izgleda da će reprezentacija zaigrati na Europskom prvenstvu prvi put nakon 2015. godine. Tada se prvenstvo održalo u Mađarskoj, a naše su reprezentativke zauzele 12. mjesto u konkurenciji 20 ekipa.

Sljedeće kvalifikacijske utakmice:

  • 12.11.2020.  HRVATSKA – SJEVERNA MAKEDONIJA
  • 15.11.2020.  HRVATSKA – LATVIJA
  • 04.02.2021.  NJEMAČKA – HRVATSKA
  • 07.02.2021.  SJEVERNA MAKEDONIJA – HRVATSKA