Hrvatska
Velika pobjeda Škrljeva protiv Splita za skok na 5. mjesto!

Velika pobjeda Škrljeva protiv Splita za skok na 5. mjesto!

Autor: Duje Jurić

Zasluženo.

Velika pobjeda Adria Oil Škrljeva u zaostaloj utakmici 27. Kola HT Premijer lige, koji je pobijedio favorizirani Split 77:71 i tako zasjeo na peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Ovo je bila 17. prvenstvena pobjeda Zelenih, a njegovom večerašnjem protivniku nije pomogao dolazak jedan dan prije u Rijeku, kao i trening u dvorani na Mavrincima. Nakon Gorice, na Mavrincima je pao još jedan abaligaš.

Utakmicu bolje otvara Split koji odmah preuzima vodstvo pa je na isteku prve minute 5:0 za goste za koje su zabili Marko Luković i Ilija Đoković za tri. S druge strane uzvraća Martin Roberston. Žuti u petoj minuti odlaze na najveću prednost od plus devet 16:7, no Zeleni se sa dvije trice Ivana Vrgoća i Josipa Barnjak vraćaju na minus tri 10:16. Iako je Split imao i plus šest, na mini odmor se otišlo prednošću gostiju 24:21 nakon je položio Josip Barnjak.

Druga četvrtina započinje tricom Adnana Arslanagića za prvo izjednačenje i rezultata 24:24. Imali su domaćini nekoliko napada da povedu, ali su dva pokušaja za tri Jure Gunjine završili na obruču. Split se u 15' ponovno rezultatski odvaja na plus osam 26:34, ali se domaćin ne da. Prvo poluvrijeme završava prednošću Žutih 38:33. Kod Adria Oil Škrljeva najučinkovitiji bio je Arslanagić sa sedam postignutih koševa, te Toni Jelenković i Robertson sa šest. Ilija Đoković se zaustavio na devet koševa uz dvije trice.

Kakav nastavak utakmice. Tricom Jelenkovića i dvicom Robertsona Škrljevo drugi puta na utakmici ulazi u drugi egal 38:38. U 24' minuti na semaforu stoji prvo vodstvo Zelenih 43:42 nakon što je tricu pogodio Ivan Vrgoč. Split se ponovno odvaja na 44:51 u 27', ali Adria Oil Škrljevo na isteku trideset minute ima tek minimalni zaostatak 52:53.

Prava drama odvijala se u posljednjih deset minuta. Domaćin ponovno dolazi u minimalno vodstvo 54:53 nakon dvice Luke Vucića, a vodstvo povećava Arslanagić za 56:53.  Od tada Zeleni imaju stalno vodstvo, da bi Žuti u 38' uspjeli doći do petog izjednačenja 65:65. Tada se ušlo u penal završnicu iz koje je domaćin izašao kao pobjednik. Junak pobjede je Martin Arkim Robertson koji je drugu utakmicu za redom imao double-double učinak postigavši 21 koš i ostvarivši 11 skokova. Do njega sa 13 koševa bili su Barnjak i Arslanagić. Kod Splita Luković je postigao 17 koševa uz 9 skokova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore