Hrvatska
Velika pobjeda Zadra

Velika pobjeda Zadra

Autor: Branko Tabak

S toliko raspoloženih igrača pobjeda je bila jedina opcija.

I drugi ovosezonski susret Cibone i Zadra otišla je na zadarsku stranu. U 13. kolu HT Premijer lige Zadrani su slavili u Zagrebu 62-81.

Od početka utakmice Zadrani su bili razigraniji, borbeniji i kvalitetniji protivnik. Nakon izlaska iz izolacije i nekoliko slučajeva zaraze koronavirusom, momčad Veljka Mršića je odigrala najbolju utakmicu u sezoni.

Mršić je, čini se, u ovoj pauzi uspio prenijeti odličnu atmosferu kakvu kao izbornik ima u reprezentaciji i na klupsku razinu. Toliko stisnutih šaka, proslava koševa, međusobnog bodrenja u dosadašnjem dijelu sezone nije viđeno.

Prijetili su gosti sa svih strana. Od fantastičnog Mavre (21 poen, 5 asistencija, 2 ukradene lopte) i Junakovića (8 poena, 2 asistencije) na poziciji playmakera preko Palokaja (10 poena, 3 asistencije, ukradena lopta), Bursaća (6 poena, 7 skokova, 3 asistencije), Cartera (7 poena, po 3 asistencije i ukradene lopte) do Gilberta (10 poena), Vukovića (7 poena, 5 skokova, 2 asistencije), Onuakua (7 poena, 7 skokova) i Justice (5 poena).

S toliko raspoloženih igrača pobjeda je bila jedina opcija.

Kod Cibone Planinić je postigao 15 poena uz 7 skokova, a Reynolds 12 uz 8 asistencija. Unatoč njihovim odličnim brojkama i činjenici da će, kada se momčad uigra, Cibona biti opasnija nego do sada, dojam je Cibona je platila danak ubacivanje u sustav ove dvojice novih igrača. Uloge su se promijenile i u ranoj fazi uigravanja Cibona se poskliznula.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore