Hrvatska
Velikom hendikepu unatoč, Zadrani u derbi kreću samo s jednim ciljem - pobjedom

Velikom hendikepu unatoč, Zadrani u derbi kreću samo s jednim ciljem - pobjedom

Autor: Paulo Sarić

Sutrašnja je utakmica velika prilika za igrače s klupe da pokažu za zaslužuju veću minutažu.

Već drugo kolo HT Premijer lige donosi nam najveći hrvatski debi, okršaj Cibone i Zadra. Obje momčadi u sutrašnji susret ulaze s polovičnim učinkom, porazima u ABA ligi i pobjedama u hrvatskom prvenstvu. Zagrepčani su prošlog vikenda na domaćem terenu s puno muke svladali Vrijednosnice Osijek, dok su Zadrani pred svojim navijačima puno lakše apsolvirali Škrljevo, da bi regionalne obveze završile porazima i Velićeve i Nazorove ekipe od dva crnogorska predstavnika - Mornara i Budućnosti.

Mislim da je to najveći derbi hrvatske košarke i da će sutrašnja utakmica s obje strane biti dostojna tog imena. ABA ligu smo počeli porazom, jednako kao i Cibona, međutim pokazali smo kvalitetnu košarku i mislim da nas očekuje otvoren susret. Obje momčadi se i dalje uigravaju pa postoji niz nepoznanica, ali jedna stvar sigurno ne smije biti nepoznanica - intenzitet u direktnom 'match-upu' igrača, kako u obrani tako i u napadu. Očekujem izjednačen dvoboj i onaj tko bude više želio pobjedu, što će se posebno očitovati u defenzivnom, trkačkom i defenzivnom dijelu, bit će bliže njoj – izjavio je u najavi sutrašnjeg ogleda trener Zadra Ante Nazor i dodao – Cibonu izuzetno respektiram. Složili su dobar igrački kadar, ostao im je kostur domaćih igrača, doveli su kvalitetne strance i s jednim dodatnim naporom trebamo ići u Draženom dom tražiti svoju šansu za pobjedu.

FOTO: Bez kapetana protiv Cibone (KK Budućnost VOLI)

Zadranima probleme stvara izostanak kapetana Ive Ivanova koji je prije dva dana u Podgorici obnovio ozljedu stražnje lože te će propustiti sutrašnji dvoboj.

 – To nam je veliki hendikep, ali i otvorili smo hrvatsko prvenstvo bez njega. Protiv Škrljeva smo prikazali dobru predstavu i na tragu toga trebamo nastaviti, prije svega što se tiče pas-igre i intenziteta. Smatram da dodatnim naporom i momčadskom igrom možemo pokriti evidentni nedostatak, što smo posebno vidjeli u zadnjem susretu kada je utakmica nakon njegove ozljede krenula u pogrešnom smjeru po nas. Ta će situacija otvoriti prostor drugim igračima i nadam se da uz zajedništvo možemo anulirati taj minus – vjeruje 41-godišnjak na klupi dalmatinskog abaligaša.

FOTO: 'Cibosi' neće smjeti ovako prolaziti (KK Budućnost VOLI)

Njegove misli dijeli i sugrađanin, iskusni Ivan Siriščević koji je ovo ljeto nakon nekoliko neuspješnih pokušaja vrbovanja konačno obukao dres Zadra. Siriščević je upravo pod vodstvom svog sadašnjeg trenera Ante Nazora privukao veću pozornost košarkaške javnosti, što mu je početkom 2014. godine donijelo transfer u redove 'Vukova' s kojima je osvojio naslov regionalnog prvaka.

Cibona je uvijek neugodan protivnik. Ove godine imaju dobru momčad i sigurno je da su im ciljevi najviši. Idemo spremni i ako budemo igrali kako znamo, možemo se nadati pobjedi – smatra iskusni krilni igrač koji je svjestan da je pred njegovom momčadi još puno posla da bi došla na gornju granicu svojih mogućnosti – moramo ići korak po korak, gledati sebe i kako unaprijediti svoju igru, a time će doći i pobjede. Nadam se ćemo biti na visokom nivou i pobijediti u Zagrebu.

Utakmica se igra u srijedu u dvorani „Dražen Petrović“, s početkom u 18 sati.