Hrvatska
VIDEO: Borovo odustalo od Prve lige

VIDEO: Borovo odustalo od Prve lige

Autor: Basketball.hr

'Vraćamo se na amatersku razinu'

Košarkaški klub Borovo odustao je od natjecanja u Prvoj ligi u kojoj se prošle godine plasirao na diobu petog mjesta sa zagrebačkim Rudešom i pulskim Istraunijem. Razlog su financije,"Nažalost, i za prošlu godinu ostali smo dužni. Razlog odustajanja je jednostavan, mi novca nemamo" - rekao je za Plavu Vinkovačku televiziju predsjednik Amir Delić.

Vukovarci su do početka ovog tjedna pokušavali naći neko rješenje, ali pošto nisu našli potrebna sredstva jednoglasna odluka uprave Kluba je da se sljedeće godine igra Druga liga istok. Sada je sasvim sigurno da momčad napušta trener Goran Gunjević kojemu je istekao ugovor s posljednjim danom lipnja, a nastavak suradnje nije dogovoren.


"Istupanjem iz prve lige za njim nema više potrebe, trener Gunjević radi profesionalno, a mi profesionalni pogon više ne možemo držati. Vraćamo se na amatersku razinu koja je realna i jedina moguća u ovom trenutku" - dodao je predsjednik Borova. Vukovarski klub će se tako u sljedećoj sezoni okrenuti domaćem trenerskom rješenju i domaćim igračima. Odluka o tome tko će sjesti na klupu trebala bi biti poznata uskoro, a pripreme za sljedeću sezonu startaju 20. kolovoza.