Hrvatska
Regija
VIDEO: Bundović i Katić Ciboni donijeli mir

VIDEO: Bundović i Katić Ciboni donijeli mir

Autor: Branko Tabak Iva Bokanović Photo: KK Mega Bemax Ivica Veselinov

Velika pobjeda Cibone.

Cibosi se iz Novog Beograda kući vraćaju pjevajući.  U 8. kolu ABA lige pobijedili su ekipu Mega Bemaxa 72-76. Domaćini su u prvoj četvrtini poveli 18-9, Zagrepčani se do njenog kraja vratili u egal (20-20). U novom refulu Mega početkom treće četvrtine bježi na +11, no Cibona okreće utakmicu i nakon trice Filipa Bundovića dolazi no najveće prednosti 50-58.

Tricom s centra na isteku ove dionice stvari je zakuhao Blaž Mesiček (57-60). U rezultatskoj klackalici koju je ponudila završna dionica ključne poteze vukao je Filip Bundović koji je s 26 poena i 9 skokova bio najbolji igrač Cibone. Slijedio ga je raspoloženi Toni Katić oji je zabio 22 poena.


Ivan Velić, trener Cibone:

Loše smo otvorili utakmicu jer se nismo držali dogovora, a to je bio da ekipu Mege svedemo na igru 5 na 5 i da iskontroliramo skok. Tu smo vrlo loše reagirali, mislim da su oni imali 11 napadačkih skokova u prvoj četvrtini. Kako je utakmica išla, tako smo se pomalo dizali i prilagođavali na igru Mege. Nismo im dali da trče, u drugom poluvremenu smo iskontrolirali napadački skok i na kraju zasluženo dobili. Ovo je jako bitna utakmica za nas. Svaka je utakmica u ABA ligi teška, ali je ovo velika pobjeda za Cibonu jer prijašnjih sezona s jačim rosterima nismo bili ni blizu pobjede protiv Mege.  Čestitke mojim dečkima, opet su pokazali da su talentirani, da vrijede i da imaju veliki karakter. Imali smo prije 2 dana tešku utakmicu, pa put za Beograd i onda ova utakmica koja je igrana u podne, međutim, sve smo te probleme nadišli i dobili utakmicu. Još jednom se okrećemo budućnosti.

Dejan Milojević, trener Mege Bemax:

Težak poraz za nas. Veći dio utakmice smo bili korektni i kontrolirali igru. Pad u trećoj četvrtini je bio prilično neobjašnjiv. Tu smo vratili Cibonu u igru i na kraju nekim našim brzopletim greškama prepustili pobjedu. Sad smo u teškoj situaciji. Cibona, koja je uz nas i Zadar konkurent za ispadanje, sada ima pobjedu na gostujućem terenu i sigurno da neće biti lako da nadoknadimo ovo što smo napravili.