Hrvatska
VIDEO Buzzer Beater: Bošnjak u utakmici premijerligaške kvalitete presudio Boscu

VIDEO Buzzer Beater: Bošnjak u utakmici premijerligaške kvalitete presudio Boscu

Derbi prve muške lige.

Košarkaši Cedevite Junior ostvarili su i 16. pobjedu u ovogodišnjoj Prvoj hrvatskoj ligi svladavši u derbiju 17. kola u Domu košarke Cedevita KK Bosco 90:88 (27:25, 23:23, 17:23, 23:17). Momčad trenera Marka Trninića napravila je veliki korak ka prvom mjestu uoči doigravanja dok igračima trenera Jakše Vulića predstoji borba za playoff. Bio je ovo dvoboj – poslastica. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu cijelu utakmicu, a u završnicu se ušlo s +3 Bosca. 44 sekunde do kraja tricu je za domaćine ubacio Stipe Krstanović. Bosco nije uspio realizirati posljednji napad, a Cedevita Junior je imala 15 sekundi za poentiranje na egalu 88:88. Probao je Smajlagić, lopta je bila prekratka, ali ju je u reketu uhvatio Matej Bošnjak i sa zvukom sirene ubacio u koš za pobjedu.

Pogledajte uzbudljivu završnicu susreta:

Bilo je više sjajnih pojedinaca s obje strane. Kod Cedevite Junior Petar Ogrizović 18 koševa, 5 skokova, 9 asistencija i 3 ukradene lopte, Matej Bošnjak 17k, 7sk, 2a, Sven Smajlagić 14k, 11sk, 3a, David Ušić i Emir Šabić ubacili su po 12k, Stipe Krstanović 10. Kod Bosca 22 koša Puljko, 21 Krapić, 16 Petrović.

KOMPLETNA STATISTIKA

Marko Trninić, trener Cedevite Junior:

“Sa strane publike vjerojatno najljepša utakmica u ovom dijelu sezone, mislim da je bila na razini HT Premijer lige. Igrali smo protiv odličnog protivnika, jačeg no što je to bio u naša dva prethodna susreta. Malo su nas poremetili s dvije varijante zonske obrane makar smo to očekivali. Dopustili smo im previše skokova u napadu mada smo u tom segmentu bili puno bolji nego u prošlom kolu. Na kraju su timska obrana i timski duh donijeli pobjedu i čestitam igračima što su pokazali karakter, vratili se iz malog minusa i u zadnjoj četvrtini preokretom došli do pobjede.”

Jakša Vulić, trener Bosca:

“Slažem se sa konstatacijom da je utakmica bila dobra cijelim tijekom, na jedan ili dva posjeda prednosti s jedne ili druge strane. Malo više sreće na strani Cedevite Junior isto tako mislim da ni naša pobjeda ne bi bila nezaslužena. Na žalost imali smo dosta ovakvih situacija kroz sezonu i ovakvi propusti nas mogu koštati našeg konačnog cilja, a to je ulazak u playoff. Ali dobro, što je tu je, ne mogu biti nezadovoljan načinom kako smo odigrali. Sada nam ostaje da u nastavku prvenstva pokušamo vezati pobjede da dođemo do pozicije za doigravanje.”

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore