Hrvatska
Regija
VIDEO: Cibona predstavila Antu Nazora

VIDEO: Cibona predstavila Antu Nazora

Ante Nazor smatra da Cibona niže od ovako loše forme ne može ići.

U prostorijama kluba danas je održana službena konferencija za medije povodom predstavljanja novog trenera košarkaškog kluba Cibona.

Prisutnim predstavnicima medija prvo se obratio direktor Cibone, Domagoj Čavlović koji je javnosti otkrio trenutnu situaciju u klubu.

- Prvo bih htio razjasniti situaciju sa Subotićem. Mi smo se sporazumno razišli. Ova ideja nije bila ideja kluba. Zajedničkim razgovorom smo došli do zaključka da se napravi ovaj šok u momčadi te da na taj način pokušamo vratiti pobjednički mentalitet. Uvjereni smo da je ova ekipa bolja od onoga što trenutno pokazuje, izjavio je Čavlović te nastavio:

- Nakon odlaska trenera imali smo dva-tri teška dana u klubu. Razmotrili smo sve opcije koje su nam bile otvorene. Odlučili smo da nam Ante Nazor može donijeti tu promjenu i impuls koji priželjkujemo u momčadi te koji svojim radom može izvući iz igrača ono što nam treba. Njegovo iskustvo u Zadru, MZT-u i mlađim selekcijama dokazuje njegovu kvalitetu te je presudilo u odabiru, rekao je direktor Cibone i otkrio još jednu pozitivnu vijest za klub:

- Marko Tomas odlučio je ostati u klubu do kraja sezone bez opcije izlaza i kreće s nama u nove bitke i pobjede.

">

Novi strateg Vukova otkrio je medijima svoje ciljeve uz nadu da će se njegova nova momčad čim prije vratiti na pobjednički put.

- Prvo bih se zahvalio unaprijed predstavnicima medija na podršci, ali prije svega upravi kluba na velikom povjerenju koje sam dobio te ću svojim radom to nastojati i opravdati. Momčad je u teškoj situaciji. Smatram da je dosegla krajnju točku te da niže od ove točke ne može ići. Nadam se da ćemo čim prije uhvatiti pozitivan ritam koji prvenstveno dolazi pobjedama i pozitivnom atmosferom te u kratkom periodu postati ponovno momčad. U prilog tome sigurno nam ide ova reprezentativna pauza. Cilj je da budemo momčad koja se diže kako sezona ide kraju. To je jedini cilj i fokus koji imamo trenutno, izjavio je novi trener Ante Nazor.

Napomenimo još da je na mjestu pomoćnog trenera došao Ivan Tomas, koji je do sada vodio mlađe dobne skupine u klubu, a uz njega ostao je Leon Subotić.