Hrvatska
Regija
VIDEO: Cibona 'preotela' igrača Zadru. Visoki Dominikanac zvučnih inicijala sletio u Savsku

VIDEO: Cibona 'preotela' igrača Zadru. Visoki Dominikanac zvučnih inicijala sletio u Savsku

Autor: Paulo Sarić

Preskup za Dalmatince, ali ne i za Zagrepčane.

Malcolm Jaleel Rhett novi je igrač Cibone, prenose službene stranice aktualnog hrvatskog prvaka.

Visoki Dominikanac rođen u Sjedinjenim američkim državama četiri je godine nastupao za sveučilište Tennessee State gdje je u najplodnijoj sezoni bio na prosjecima od 11 poena i devet skokova po susretu, da bi posljednju godinu prije prelaska u profesionalne vode odradio na Mississippi Universityju gdje je uz smanjenu ulogu u momčadi imao i ponešto lošije brojke.

Prvo europsko iskustvo imao je u Latviji, da bi ga košarkaške putešestvije u posljednjih nekoliko sezone odvele uzduž i poprijeko zemaljske kugle, pa je M.J. Rhett do dolaska u Cibonu kruh zarađivao na Filipinima, u Dominikanskoj republici, Libanonu, Brazilu, Tajvanu, Argentini i Portoriku, a imao je i dvije epizode na Starom kontinentu gdje je nosio dresove Sigal Prištine i francuskog Choleta.

- S Rhettom dobivamo iskusnog igrača koji može pokriti obje visoke pozicije. Igrač je dobrih fizičkih mogućnosti i dobrog šuta – izjavio je trener Cibone Ivan Velić.


U deset utakmica u Francuskoj Rhett je ubacivao 7,2 koša uz nešto manje od četiri skoka u prosjeku.

- Ugovor s Cibonom mi puno znači! Znam da je ovo povijesno velik klub te želim naporno raditi kako bismo ostali na vrhu i osvojili naslove. Do sada sam samo dvaput igrao u Europi, u Prištini i Francuskoj – kazao je 206 centimetara visoki Dominikanac koji je očito zaboravio na epizodu u Rigi i dodao – posljednje dvije godine bio sam u Južnoj Americi i Aziji, stoga sam vrlo uzbuđen što se vraćam u Europu te ću učiniti sve kako bih pomogao momčadi da pobjeđuje.

Ugovor s Cibonom potpisan je na godinu dana.