Regija
VIDEO: Crvena zvezda pomela MZT

VIDEO: Crvena zvezda pomela MZT

Rezultat po mjeri Zadrana.

U poslednjoj utakmici 6.kola ABA lige Crvena zvezde mts lako je nadigrala MZT koji ni u jednom trenutku nije bio ozbiljan protivnik beogradskom euroligašu.

Iako su igrali bez Pere Antića i Taylora Rochestia igrači koje s klupe predvodi Dušan Alimpijević su gostima dali do znanja da u najboljem slučaju mogu računati na pristojan poraz. Na kraju im ni to nije pošlo za rukom. Zvezda je slavila rezultatom 112:73 (28:23, 30:23, 33:8, 21:19).

Poslije 12 poena vodstva nakon 20 minuta crveno-bijeli su dodali gas i treći dio igre riješili u svoju korist s čak 25 razlike (33:8). U poslednjoj četvrtini utakmice Zvezda se mal opustila pa su Makedonci izgbjegli poraz od pedeset i više poena razlike. 


Radičević je potpuno zamjenio Rochestia i odlično vodio svou momčad sa 17 poena i 10 asistencija. Odličan je bio i Apić s 14 poena i 5 skokova.

30 poena i 9 skokova Trajkovskog je jedino vrijedno spomena kod gostiju koje čeka teška borba za opstanak dok je domaćin pokazao da će i dalje biti jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka. .